Gemeente Cromstrijen


Noodpakket voor mevrouw De Fonkert

07-12-2009

Maandag 7 december 2009 ontving Miranda de Fonkert uit handen van burgemeester Giel Janssen een noodpakket. Zij won dit pakket met de prijsvraag die bijgesloten zat bij de risicowijzer.

Nut en noodzaak risicowijzer

Begin oktober ontvingen inwoners uit Cromstrijen een risicowijzer in hun brievenbus. In deze brochure staat welke risico's er bestaan in Cromstrijen, wat de overheid doet om rampen en ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen en wat inwoners kunnen doen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een ramp. De risicowijzer hang je op in de meterkast of op een andere handige plek, zodat je precies weet wat je moet doen als er een ramp plaatsvindt.

Prijsvraag

Bij de risicowijzer zat ook een prijsvraag waarbij inwoners kans maakten op een ballonvaart boven de regio Zuid-Holland Zuid of op een noodpakket. Een noodpakket bestaat uit belangrijke benodigdheden tijdens een ramp, zoals een zaklamp met extra batterijen, warmhouddekens en een eerstehulpdoos met eerstehulphandboekje. Miranda de Fonkert nam haar noodpakket graag in ontvangst.