Ingezonden persbericht


Jan Roelofs schrijft gedichtenbundel

Half december verschijnt De dood en de dingen. Een gedichtenbudel van Jan Roelofs, ondermeer bekend als schrijver van het jaarlijkse Nimweegs Dictee, redacteur van de Nijmegen-kalender en medesamensteller van het woordenboek van het Nimweegs dialect Kie(k) däör, wà räör. De bundel die nu verschijnt, is de oogst van de afgelopen 25 jaar.

Jan Th.A.E. Roelofs(1945) is geboren in Nijmegen. De stad waar hij met hart en ziel aan verbonden is. Hij heeft een van de mooiste gedichten ooit over Nijmegen geschreven: Soonet feur de stad. Het is opgenomen in deze bundel. In deze tijd van druk, druk, druk en rap en poetry slam is het werk van Jan Roelofs een oase van rust. De titel luidt niet voor niets De dood en de dingen. Jan Roelofs koppelt in zijn werk triviale dingen vaak aan overpeinzingen over de dood. Maar die gedachtespinsels geeft hij van tijd tot tijd zo'n draai dat een glimlach onvermijdelijk is. In De dood en de dingen staan gedichten waar je van gaat houden. Naarmate je ze vaker leest ga je er meer van houden.

De bundel is uitgegeven door Uitgeverij Prinsen en vormgegeven door Ineke Oerlemans van IO Design. De bundel is te bestellen bij Uitgeverij Prinsen in 's-Hertogenbosch voor ¤10,- (excl.verzendkosten). Zie hiervoor www.uitgeverijprinsen.nl. De bundel is ook verkrijgbaar in de boekhandel.