Gemeente Dalfsen

Discoavond voor ouders in gemeenten Ommen en Dalfsen

16-10-2009

Dinsdagavond 8 december is er in discotheek Zaal Dijk te Lemele een `discoavond' voor ouders en verzorgers

Discoavond voor ouders in gemeenten Ommen en Dalfsen

Dalfsen/Ommen - Dinsdagavond 8 december is er in discotheek Zaal Dijk te Lemele een `discoavond' voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 12 en 18 jaar. De avond staat in het teken van Alcohol en Jeugd. Er zijn diverse presentaties en ouders kunnen onderling praten over hoe je moet omgaan met alcoholgebruik van je kinderen. Ouders worden op een gegeven ogenblik toch met vragen geconfronteerd als `Mijn dochter wil dat ik voor haar verjaardagfeestje Breezers koop' en `Mijn zoon komt regelmatig dronken thuis'.

Tactus Verslavingszorg organiseert de avond in samenwerking met de gemeenten Ommen en Dalfsen, Politie IJsselland en discotheek Zaal Dijk in Lemele. Tijdens de avond krijgen ouders informatie over de gevolgen van alcoholgebruik, tips over hoe ze met het onderwerp om kunnen gaan. Daarnaast vertellen de aanwezige instanties hun ervaringen met jongeren en alcohol. Bovendien is het natuurlijk dé gelegenheid voor ouders om eens binnen te kijken bij de discotheek waar hun kind (nu of in de toekomst) uitgaat. Alle ouders die kinderen hebben in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar in de gemeenten Ommen en Dalfsen krijgen eind oktober hiervoor een uitnodiging thuisgestuurd.

Samen
Wethouder Burema is namens de gemeente Ommen betrokken bij het regionale project 'Minder drank, Meer scoren'. 'Alcoholgebruik in deze leeftijdscategorie is een serieus probleem. Iets wat we niet mogen onderschatten. Tijdens deze avond zijn diverse deskundigen aanwezig die de ouders informeren over de risico's en handvatten geven hoe ze hiermee om kunnen gaan. Ik verwacht dat ouders zich na deze avond bewust zijn over de problemen die door alcoholgebruik kunnen ontstaan. Maar ik hoop vooral dat de ouders weten dat ze hier niet alleen voor staan.' Wethouder Diny Laarman is de verantwoordelijk wethouder van de gemeente Dalfsen en onderschrijft de woorden van haar collega, wethouder Burema.