FNV

22-10-2009

FNV steunt klimaatevenement Beat the Heat

Van 8-18 december vinden in Kopenhagen de klimaatonderhandelingen plaats. Het is van groot belang dat de wereldleiders zich sterk maken om de uitstoot van CO2 en zo de temperatuurstijging te beperken. Dat vraagt om leiderschap en ambitieuze afspraken. Op 12 december worden op tal van plaatsen in de wereld evenementen georganiseerd om de wereldleiders hiertoe op te roepen en aan te moedigen.

{Just%20Transition_tcm7-25516.jpg}

In Nederland vindt op die dag het klimaatevenement 'Beat the heat now' plaats in drie grote hallen van de Utrechtse Jaarbeurs. Met muziek, entertainment, talkshows en nog veel meer. De FNV steunt dit evenement. Agnes Jongerius zal spreken en de vakbondsboodschap voor Kopenhagen toelichten. Want ook de internationale vakbeweging heeft een boodschap van `Just Transition' voor Kopenhagen.

Belangen van werknemers We willen een sociaal en rechtvaardig akkoord dat ook rekening houdt met de belangen van werknemers, bijvoorbeeld op het terrein van scholing en training om de overgang naar een CO2-arme economie goed te kunnen maken. We willen dat werkgelegenheidskansen in een `groene' economie worden benut.

Eigen werkplek En tenslotte moeten ook werknemers hun verantwoordelijkheid nemen op hun eigen werkplek. Vanuit het project duurzaamaanhetwerk zullen we in Kopenhagen in een vakbondsworkshop dit project presenteren.

{Beat%20the%20heat_tcm7-25517.jpg} Kasper van Kooten en Floortje Dessing Kasper van Kooten en band ontvangen vrienden en zingen Nederlandstalige (klimaat)liedjes. Boris en band verzorgen een eenmalig en uniek concert met gastoptredens van bekende artiesten. Voor de talkshow schuiven tientallen politici, wetenschappers en BN-ers aan, onder wie poolreiziger Marc Cornelissen, en Leontien van Moorsel. Vincent Bijlo zal een speciale cabaretact gaan doen. Floortje Dessing is een van de presentatoren.

Start klimaattop Beat The Heat Now vindt plaats op de wereldwijde 'Climate Action Day' tijdens de beslissende VN-klimaattop in Kopenhagen. Beelden van de acties overal op de wereld zullen in de Jaarbeurs te zien zijn. Natuurlijk wordt uitgebreid stilgestaan bij het verloop van de onderhandelingen tot op dat moment.

Kopenhagen Express De finale van het evenement is om 21.00 uur als de speciale Kopenhagen Express met 150 prominente gasten vertrekt naar Kopenhagen. De trein wordt de langste rijdende petitie ter wereld. Iedere Nederlander kan zijn of haar persoonlijke boodschap aan de politiek leiders in Kopenhagen meegeven en op de trein zetten via www.beattheheatnow.nl.

Bestel je kaartje Op de website van Beat the heat now vind je meer informatie over het klimaatevenement. En je kunt er een toegangskaartje kopen voor maar vijf euro. Meld je nu aan!