Technische Universiteit Delft

Studium Generale: HOME (film en discussie)

door M&C

Een eenvoudig klein woord - thuis. Langzamerhand beginnen we ons te beseffen dat thuis niet alleen ons kleine eigen stekkie is waar we met familie of huisgenoten een groot deel van onze dag doorbengen, en waar we soms tot vervelens toe tot elkaar 'veroordeeld' zijn.

08 december 2009 | 20:15 uur
plaats: Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, Delft

door Coen Vermeeren

HOME

Home is ook onze planeet, waar we vroeger van dachten dat die oneindig groot was, maar waarvan we tot het besef beginnen te komen dat ze te klein is om mee te doen wat wij er mee doen. We zijn letterlijk veroordeeld tot elkaar en onze Aarde, simpelweg omdat we niet weg kunnen en de deur achter ons kunnen dichttrekken om zo voor een moment aan onze eigen rotzooi te ontsnappen.

Arthus-Bertrand, bekend bij sommigen van de prachtige fotoboeken, maakte de film HOME. Een prachtige collage aan bekende en onbekende vergezichten. De vele kleuren van ons aarde pallet komen voorbij in zowel natuurlijke als onnatuurlijke decors. Ronduit adembenemend en indrukwekkend. Een manier van kijken, veelal in vogelvlucht die, wanneer je het tot je durft te laten doordringen, je blik op de wereld en op de mens voor altijd verandert.

Vanavond kunnen we kijken naar deze film en praten we na met hoofd Studium Generale en docent Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek dr.ir. Coen Vermeeren. Vooraf eten we pizza.

Deelname is voorbehouden aan studenten en kost ⬠5. Inschrijven (maximum 15 studenten) via studiumgenerale@tudelft.nl o.v.v. HOME.

Dr. ir. Coen Vermeeren is docent bij Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft, componist en hoofd van Studium Generale Delft.

Studenten ⬠5

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl