Gemeente Harderwijk


Informatieavond bestemmingsplan Waterfront Noord II

25/11/2009

Het projectbureau Waterfront organiseert dinsdag 8 december een informatieavond over het bestemmingsplan Waterfront Noord II. Dit plan behelst de uitbreiding van bedrijventerrein Lorentz in het Veluwemeer en de aanleg van het Overloopterrein langs de N302.

Geïnteresseerden worden op de hoogte gesteld van de wijzigingen in het nieuwe bestemmingsplan, ten opzichte van het eerdere plan uit 2006. U bent dinsdag 8 december om 19.30 uur hartelijk welkom in de Raadzaal van het stadhuis.

Aan het eerdere bestemmingsplan Waterfront Noord onthield de Raad van State vorig jaar oktober 2008 gedeeltelijk goedkeuring. Voornaamste kritiekpunt was het ontbreken van een zogenaamde âpassende beoordelingâ van de milieu-effecten. Het nieuwe bestemmingsplan gaat gepaard met een milieu-effectrapport en een passende beoordeling, zoals bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998.

Nieuwe variant
De diverse onderzoeken in het kader van deze m.e.r. hebben voor de situering en inrichting van het Overloopterrein geleid tot een nieuwe variant. Deze variant heeft de voorkeur van de gemeente, zowel door de milieuvoordelen als vanwege een aantal stedenbouwkundige overwegingen.

Tijdens de informatieavond kunt u zich op de nieuwe plannen oriënteren en eventueel een eerste reactie geven. Intussen loopt het overleg over het nieuwe concept-bestemmingsplan met het Waterschap Veluwe, de provincie Gelderland en het Rijk. Ervan uitgaande dat de gemeenteraad op 11 februari het Milieu-effectrapport aanvaardt wordt het ontwerp-bestemmingsplan Waterfront Noord II op 18 februari ter visie gelegd. Informatie: Projectbureau Waterfront, tel. 411 141.


____________________