Gemeente Bodegraven

(30-11-2009)

Centrum van Bodegraven autovrij?

Centrum Bodegraven
De gemeente nodigt alle Bodegravers uit om op dinsdagavond 8 december mee te denken over de toekomst van het centrum van het dorp. Die avond organiseert de gemeente een discussieavond in de theaterzaal van het Evertshuis, spoorstraat 15 in Bodegraven. Alle inwoners zijn van harte welkom.

In november van dit jaar heeft het college een ontwerp Centrumvisie vastgesteld. Dit ontwerp is een eerste aanzet om het gesprek over de toekomst van het centrum op gang te brengen. Op 23 november vond er een discussieavond met belanghebbende partijen, zoals de BOV het Gehandicaptenplatform en de Historische Kring Bodegraven, plaats. Wethouder Jan Christiaan Goudbeek is nu benieuwd naar de mening van inwoners.

Het college wil graag het centrum van Bodegraven versterken met als doel het centrum aantrekkelijker te maken voor bewoners, winkeliers en bezoekers. Het is de bedoeling dat bezoekers langer in het centrum blijven. Om dit te bereiken moet het centrum, meer dan nu het geval is, plek van ontmoeting zijn. Ook is het belangrijk beeldbepalende panden, pleinen en straten te behouden en waar mogelijk de kwaliteit van het centrum te versterken.

De discussieavond vindt op dinsdag 8 december plaats in de theaterzaal van het Evertshuis, Spoortstraat 15 te Bodegraven en begint om 19.30 uur.

Eens of oneens?

Geef uw mening en doe de poll op onze website ´Winkelstraten in het centrum van Bodegraven zouden ingericht moeten worden als voetgangersgebied (geen obstakels en autovrij)'. Over een week verschijnt er een nieuwe poll met een stelling over het centrum.

Geen uw mening

ik grijp in bij agressie campagne