Project Gemeente Westland

wijkschouw

Dinsdag 8 december grote wijkschouw Naaldwijk

Publicatiedatum: 30-11-2009

Team Wijkbeheer van de gemeente Westland organiseert sinds 2007 regelmatig en steeds op een andere locatie in de gemeente een wijkschouw. Doel daarvan is om in gesprek te blijven met de bewoners en om te onderzoeken hoe de leefbaarheid op wijk- en buurtniveau wordt ervaren. De begrippen schoon, heel en veilig staan daarbij centraal. Op dinsdag 8 december 2009 zijn de meeste wijken in Westland bekeken en zal, als laatste in deze reeks, onder toezicht van wethouder Weverling (beheer & inrichting openbare ruimte), een grote wijkschouw plaatsvinden op de Donnerlaan in Naaldwijk. Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom.

Een wijkschouw is een wandeling door een wijk of buurt met verschillende partijen en is bedoeld om het `kleine leed' in kaart te brengen. Deelnemers aan een wijkschouw zijn naast bewoners ook partijen die verantwoordelijk zijn voor de leefbaarheid en veiligheid in een buurt. Hierbij kunt u denken aan gemeenteambtenaren, politie, woningcorporaties en welzijnsorganisaties. Tijdens de wijkschouw kunnen buurtbewoners hun problemen en wensen direct aan de gemeente kenbaar maken. Alle onderwerpen met betrekking tot groen, verlichting, bestrating, reiniging, verkeerszaken etc. kunnen tijdens de schouw aan de orde worden gesteld.

Vooraf aanmelden
Het verzamelpunt voor de afsluitende wijkschouw op 8 december is de Donnerlaan in Naaldwijk, tijdstip 15.45 uur. Voor een feestelijk hapje en een winters drankje wordt gezorgd.
Maakt u van deze uitnodiging gebruik, meld u dan vóór 7 december aan via wijkbeheer@gemeentewestland.nl of bel (0174) 637 893.