Gemeente Meerssen


Persbericht van dinsdag 1 december 2009

Informatiebijeenkomst op dinsdag 8 december 2009
Planpresentatie Herinrichting Sint Agnesplein Bunde

De gemeente Meerssen wil dat Bunde ook in de toekomst een aangename plaats blijft om te wonen. Het Sint Agnesplein neemt hier een centrale plaats in en voor dit plein is een plan ontwikkeld. In 2006 heeft het gemeentebestuur de eerste denkrichtingen gepresenteerd. Naar aanleiding van de toen gemaakte opmerkingen en gewijzigde omstandigheden heeft dit thans geresulteerd in een plan voor herinrichting van het Sint Agnesplein tot een sfeervolle ontmoetingsplek, met ruimte voor groen en evenementen (o.a. kermissen). Het Sint Agnesplein moet een plek worden met een prettige uitstraling, die mensen uitnodigt om er te verblijven en elkaar te ontmoeten. Voor de realisatie van de plannen zijn de benodigde gelden reeds gereserveerd in de gemeentelijke begroting.

informatiebijeenkomst
Het gemeentebestuur wil de inwoners van Bunde graag over het door architectenbureau Boosten en Rats ontwikkelde herinrichtingsplan informeren. De omwonenden en ondernemers van het Sint Agnesplein ontvangen deze week per bewonersbrief een uitnodiging van het gemeentebestuur. Overige belangstellenden zijn eveneens van harte welkom.

De presentatie vindt onder voorzitterschap van wethouder Openbare Werken Luc Volders plaats op dinsdag 8 december 2009, aanvang 19.30 uur in zalencentrum De Auw Kerk, Burchtstraat 2 te Bunde. Tijdens de informatiebijeenkomst zullen architect Fons Rats, stedenbouwkundig adviseur Jos van Biesen (Arcadis) en gemeentelijk projectleider Giel Cuijpers een toelichting geven op de plannen.