Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima aanwezig bij Innovation Lecture

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont dinsdagmiddag 8 december de Innovation Lecture bij in de Ridderzaal te Den Haag. De Innovation Lecture is een jaarlijks terugkerend evenement om het belang van innovaties in het ondernemerschap te benadrukken en een impuls te geven aan de maatschappelijke discussie rond dit thema. Toehoorders zijn vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid en politiek. De lezing 'Innovation is served' wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken.

Het thema van de lezing dit jaar is diensteninnovatie. Volgens het ministerie van Economische Zaken is de dienstensector van groot belang voor de Nederlandse economie en wil Nederland door middel van innovatie de concurrentiepositie behouden. Zeventig procent van het bruto nationaal product komt van dienstverlenende bedrijven en tachtig procent van de werkgelegenheid is gericht op dienstverlening.

Prinses Máxima woont een deel van de Innovation Lecture bij, waaronder de lezing van Jeneanne Rae, CEO en oprichter van Peer Insight (adviesbureau voor diensteninnovatie). Ook is de Prinses aanwezig bij een deel van de discussie over vernieuwingen in dienstensector.

Noot voor redacties (