RTL Group

Stoomcursus voor culinaire prutsers in Herman Special: Koken Met KerstT

Kookgigant Herman den Blijker gaat in Herman Special: Koken Met Kerst, op dinsdag 8 december bij RTL 4, aan de slag met enkele kookklungels die in de afgelopen jaren hun kerstdiner flink hebben verprutst. Met een stoomcursus hoopt de markante fijnproever hen in een paar dagen tijd de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.

In een winkel in Hilversum, waar eerlijke, gezonde en ambachtelijke producten centraal staan, verheldert Herman zijn visie op koken en komt hij met de eerste opdracht. In één week moet hij de kookklunzen klaarstomen zodat ze een voortreffelijk 3-gangen kerstmenu op tafel kunnen zetten. Het kerstmenu bestaat uit een exquise voorgerecht, een feestelijk hoofdgerecht en een heerlijk nagerecht. Ook het kaasplankje voor het natafelen wordt niet vergeten. Om de lat nog hoger te leggen, looft Herman een prijs uit voor de degene die het beste kerstmenu heeft weten te bereiden. Een jury bestaande uit smaakexperts en kenners van boerenproducten, zullen per gerecht een rapport opstellen en punten toekennen. De winnende kandidaat heeft bewezen toch aanleg te hebben voor kookkunst en wordt beloond met een mooi prijzenpakket.

Om de strijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, schakelt Herman een aantal chef-koks in die als coach zullen fungeren voor de kandidaten. Oude bekenden uit eerdere tv-series van Herman gaan hun leerlingen een intensieve training geven en binnen enkele dagen klaarstomen tot een echte hobbykok.

Uitzending dinsdag 8 december, tussen 21:30 en 22:30 uur. Website: rtl.nl/hermandenblijkerkokenmetkerst

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, tel. 035 - 6718667, onno.posthuma@rtl.nl.