Gemeente Rotterdam

Deze week vergaderen drie commissies in zaal 7 van het stadhuis. Lees verder als u wilt weten wat er op de commissieagenda's staat.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 8 december , 9.30 uur Op de agenda van staat de bespreking van de vierde voortgangsrapportage 'Offensief tegen armoede', waarbij ook de schuldhulpverlening aan de orde komt. Verder spreekt de commissie over de wethoudersbrief over de opstelling van de directeur van het Riagg inzake het ondertekenen van de Rotterdamse Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. De commissie adviseert ook over een voorstel van het college inzake de afdoening van de motie-Pastors Eenmalige Gegevensverstrekking. Hierin wordt het college gevraagd de Wmo-procedure zo in te richten dat klanten hun gegevens maar één keer hoeven te verstrekken met inachtneming van de Wet bescherming persoonsgegevens. Ten slotte komt aan de orde de brief van het college over de wijze waarop de resterende collegeperiode het homobeleid geïntensiveerd wordt.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 10 december , ca.10.00 uur De commissievergadering begint met de bespreking van het Businessplan Rotterdam Investment Agency, een actieplan om het aantal buitenlandse investeringen in Rotterdam uit te breiden. Verder vergadert de commissie over de Derde Bestuursrapportage 2009. Daarna komt het Activiteitenprogramma werk en re-integratie 2010 aan de orde. Vervolgens spreekt de commissie over de stand van zaken van de werkgelegenheid in de haven. Het laatste agendapunt betreft de bespreking van de effectiviteit van de inzet van maatregelen op het gebied van re-integratie.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 10 december, 19.00 uur De commissie bespreekt op het Vijfjarenactieprogramma Veiligheid. Hierin wordt beschreven hoe de Rotterdamse veiligheidsaanpak er de komende jaren uitziet. Op de agenda staat ook een brief van de burgemeester met de meldpunten op het gebied van openbare orde en veiligheid en de regelgeving daaromtrent. Verder spreekt de commissie over het collegevoorstel ter afdoening van de motie-Yildirim, die verzocht om voorstellen te doen met betrekking tot het Investeringsfonds Rotterdam. Ten slotte komen de financiën van de deelgemeenten aan de orde. Het rapport over de herijking en evaluatie van het deelgemeentefonds en de begrotingen 2010 van de deelgemeenten worden bij dit punt betrokken.

Bron: Griffie, 04-12-2009