Openbaar Ministerie

Persuitnodiging Hoek van Holland

7 december 2009 - Arrondissementsparket Den Haag

Op dinsdag 8 december zullen in het Paleis van Justitie in Den Haag de resultaten van het Rijksrechercheonderzoek naar de schietincidenten op 22 augustus in Hoek van Holland worden gepresenteerd.

U bent van harte welkom om deze presentatie bij te wonen.

Datum: dinsdag 8 december 2009
Tijd: 13.30 uur
Locatie: Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 te Den Haag

Cameraploegen worden verzocht om zich van tevoren aan te melden. Journalisten dienen bij de receptie van het Paleis van Justitie een geldig legitimatiebewijs te laten zien. Daarnaast wordt hen gevraagd om bij het binnengaan van de zaal een perskaart te tonen.

Op 22 augustus 2009 vond in Hoek van Holland het gratis muziekfestival "Veronica Sunset Grooves" plaats. Tijdens dit festival vonden ernstige ongeregeldheden plaats en is er geschoten door de politie. De rijksrecherche is op 23 augustus 2009 gestart met het onderzoek naar deze schietincidenten. Het onderzoek is inmiddels afgerond. Tijdens het persmoment zullen Dhr. Mr. G.T. Hofstee, Hoofdofficier van Justitie in Den Haag en dhr H. G. Trip, Directeur Rijksrecherche de resultaten van het Rijksrechercheonderzoek presenteren en zal er gelegenheid zijn tot het stellen van enkele vragen.