Gemeente Breda

Labellen fietswrakken rondom NS Station Breda

Op dinsdag 8 december 2009 gaan de gemeente Breda en NS stickers plakken op fietsen die rondom het station staan en die in een dusdanige slechte conditie zijn dat ze als fietswrak aangemerkt kunnen worden. Ook de zogenaamde âweesfietsenâ krijgen een label.

De eigenaren/gebruikers van de fietsen krijgen tot 13 januari 2010 de tijd om hun fietsen in een goede rijtechnische staat te brengen. Alle fietsen die op 13 januari 2010 nog een label hebben worden verwijderd. De gemeente en de NS doen dit om samen de overlast van fietsen rondom het station aan te kunnen pakken en ook om eind januari grote schoonmaakwerkzaamheden mogelijk te maken.

Extra stallingsmogelijkheden
Al eerder zijn extra stallingen geplaatst in de Emmastraat, Willemstraat, Meerten Verhoffstraat en op het Speelhuisplein en Stationsplein.
Verder heeft de gemeente twee toezichthouders aangewezen die fietsers attenderen op deze stallingmogelijkheden.

Grote schoonmaakactie
Behalve om de overlast van wild gestalde fietsen te verminderen is de reden voor deze labelactie ook dat eind januari 2010 gemeente en NS een grote schoonmaakactie gaan houden op het voorplein. De âweesfietsenâ worden dan tijdelijk in de nabije omgeving van het station geplaatst.

Gemeente en NS vragen alle fietsers om dan hun fiets te stallen op de daarvoor bestemde plaatsen.
Dit is de enige manier om zwerfvuil en andere rommel die zich ophopen op moeilijk bereikbare plaatsen goed op te kunnen ruimen.

Breda, 7 december 2009