Pijnacker-Nootdorp


Datum 07 december 2009

Voorkom ongelukken, ruim afval op!
Wethouder Nico Oudhof verstrekt informatiekaarten over vuurwerkafval

Wethouder Nico Oudhof (openbare ruimte) overhandigt donderdagochtend 17 december officieel de eerste informatiekaarten over vuurwerkafval aan vertegenwoordigers van vuurwerkverkopende bedrijven in Pijnacker-Nootdorp. De overhandiging vindt plaats bij het gemeentekantoor aan het Oranjeplein 1 in Pijnacker.

De wegen en de pleinen zien er nu nog schoon uit, maar na oud en nieuw is dat natuurlijk anders. Met elkaar (inwoners, ondernemers en gemeente) moeten we het ook weer schoonmaken. Kopers van vuurwerkpakketten bij Verbakel, Intratuin, Life & Garden, Original Fireworks en de Nootdorpse Vuurwerkhal krijgen bij hun bestelling een informatiekaart met opruimtips van de stichting Nederland Schoon.

Schonere aanblik
Vuurwerk is mooi, maar laat de nodige rommel achter na het afsteken. Verder gebeuren veel ongelukken met vuurwerk pas later, als (vooral) kinderen zogenoemde `weigeraars' opnieuw proberen af te steken. Voor de veiligheid van iedereen is het dus noodzakelijk dat vuurwerkresten zo snel mogelijk worden opgeruimd en bij het restafval terechtkomen. De gemeente vraagt inwoners om direct na het afsteken de vuurwerkresten te verwijderen, ook omdat (eventueel natte) resten moeilijker weg te halen zijn. Zeker als het een paar dagen is blijven liggen. Direct opruimen van vuurwerkafval voorkomt ongelukken en geeft een schonere aanblik van straten. Hiervoor zet de gemeente snel na oud en nieuw veegmaterieel in.