Gemeente Kapelle

Herstel grafmonumenten Franse begraafplaats Kapelle.

Na de vernielingen van 11 grafmonumenten op de Franse militaire begraafplaats in septem-ber jl. zijn de monumenten verwijderd en zijn er in overleg met de Oorlogsgravenstichting nieuwe grafmonumenten gemaakt. Deze monumenten zijn vorige week aangevoerd en ge-plaatst. Daarmee is de schade hersteld, de herstelkosten van de vernielingen bedragen ruim achtduizend euro.

Op maandag 14 december om 13:00 uur zullen, op de begraafplaats, de herstelwerkzaamhe-den officieel worden afgerond. Hierbij zullen aanwezig zijn vertegenwoordigers van de Franse Ambassade, de Oorlogsgravenstichting en de gemeente Kapelle. De bijeenkomst is openbaar, dus belangstellenden zijn welkom om deze bij te wonen. In de nacht van 12 op 13 september 2009 zijn op de Franse militaire begraafplaats grafmo-numenten vernield. De monumenten waren omgeduwd en afgebroken. Het betrof een Ma-rokkaans, een Joods, drie bekende en zes onbekende Franse militaire graven.
Door de gemeente is een beloning uitgeloofd voor degene die informatie kon verstrekken die zou leiden tot aanhouding van de dader(s). Vervolgens zijn voor het plegen van de vernie-lingen een aantal verdachten opgepakt die binnenkort voor de rechtbank zullen moeten ver-schijnen.