Gemeente Oldebroek


Overige informatie uit het gemeentenieuws van dinsdag 8 december 2009

VERKIEZING GEMEENTERAAD 3 MAART 2010

REGISTRATIE AANDUIDING POLITIEKE GROEPERING
Het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Oldebroek; gelet op artikel G3, lid 5, van de Kieswet; dat op dinsdag 1 december 2009 is besloten de volgende aanduiding van de genoemde politieke groepering te registreren in het register voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Oldebroek. Politieke groepering: Algemeen Belang Oldebroek
Aanduiding: Algemeen Belang Oldebroek (A.B.O.)
De aandacht wordt erop gevestigd dat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht, de natuurlijke of rechtspersoon, die door de beschikking rechtstreeks in zijn belang is getroffen, daartegen beroep kan instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet op grond van artikel G5, lid 2, onder b, van de Kieswet, uiterlijk op de zesde dag na de dagtekening van deze kennisgeving in tweevoud worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak voornoemd, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Nadere inlichtingen betreffende de registratie worden verstrekt door de sectie Burgerzaken, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek.

REGISTRATIE AANDUIDING POLITIEKE GROEPERING
De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Oldebroek maakt bekend dat, overeenkomstig Artikel G 3, lid 5, van de Kieswet, heden in het gemeentehuis te Oldebroek ter inzage is gelegd de beslissing op het verzoek van een politieke groepering tot registratie van de aanduiding waarmee zij voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad op de kandidatenlijst wil worden vermeld.

RAADSVERGADERING
Dinsdag 15 december 2009 vergadert de gemeenteraad om 19.30 uur in het gemeentehuis in Oldebroek. AGENDA

01.
Opening.

02.
Vaststelling van de agenda.

03.
Vaststelling bestemmingsplan 'Buitengebied 2007'.

04.
Bezwaarschrift C. van de Merwe inzake het splitsen van een woning met praktijkruimten op het perceel Oranje­boom­laan 6-8 te Wezep.
05.
Vaststelling bestemmingsplan en exploitatieplan 'Wezep Noord, her­ziening 2008'.
06.
Subsidiëring Stichting Peuter­speelzalen.

07.
Beschikbaarstelling van gelden in kader van de financiële situatie Dorpshuis Wezep.
08.
Kadernota regionalisering brandweer.

09.
Lijst van B-onderwerpen (akkoord zonder bespreking):
1. Intrekking Verordening reinigingsrecht 2009;
2.Vaststelling Verordening rechten gemeentelijke begraafplaatsen 2010;
3. Vaststelling Legesverordening 2010;

4.Vaststelling controleprotocol accountantscontrole 2009 en kennisneming normenkader 2009;
5. Beschikbaarstelling van ¤ 520.000,00 als voorfinanciering in verband met de aankoop van gronden in kader van realisatie van het bedrijventerrein Hattemerbroek;
6. Vaststelling Rioolaansluit- en afkoppelverordening;
7. Vaststelling Verordening tot wijziging van de Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2008.
10.
Mededelingen en informatie van het college:

1. Schriftelijke vragen van de CDA-fractie over ingrijpende wijzigingen in de AWBZ;
2. Schriftelijke vragen van de ChristenUnie-fractie inzake verpleegbedden en zorgappartementen in Wezep;
3. Schriftelijke vragen van de PvdA-fractie inzake de slechte staat van het fietspad langs de Bovenheigraaf;
4. Schriftelijke vragen van de PvdA inzake vermeend drugsgebruik onder stratenmakers;
5. Subsidieaanvraag Stichting Protestants Christelijk Hospice Nunspeet.
11.
Mondelinge vragen van raadsleden.

12.
Ingekomen stukken.

13.
Vaststelling notulen vergaderingen 3 november 2009 en 10/11 november 2009.
14.
Vaststelling overige begrotingswijzigingen.

15.
Sluiting.
Algemene toelichting op de raadsagenda
De punten op de lijst van B-onderwerpen - de hamerstukken - worden zonder discussie bij hamerslag besloten in de raadsvergadering. Bij de vaststelling van de agenda aan het begin van de vergadering is het mogelijk dat een punt van de B-lijst toch wordt aangemerkt als bespreekpunt.

UITZENDING RAADSVERGADERING
De raadsvergadering is rechtstreeks te volgen via internet. Op de dag van de raadsvergadering vindt u rechts op de startpagina van www.oldebroek.nl een knop 'beluisteren raadsvergadering'. Klikt u daarop, dan komt u direct in het scherm van de geluidsuitzending. Om 19.30 uur begint de vergadering en start de uitzending automatisch. U kunt een vergadering ook achteraf (per agendapunt) beluisteren of downloaden. Onder de knop 'Archief uitzendingen raadsvergadering' op de startpagina van www.oldebroek.nl vindt u alle uitgezonden vergaderingen.

RONDJE POLITIEK
Wekelijks zendt de LOCO op woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur het programma 'Rondje Politiek' uit. In de komende weken zijn aan de beurt: Woensdag 9 decemberChristenUnie / PvdA Woensdag 16 decemberCDA / VVD ACTIE OUD PAPIER
Voor het inleveren van oud papier kunt u terecht bij de permanent geplaatste containers van ver-enigingen en instellingen. De permanent geplaatste containers staan op de volgende adressen: 't Loo: Bovenheigraaf 59 (container van de christelijke basisschool 't Loo); Oldebroek: Bovenmolenweg 7 (container van de Eben Haëzerschool). Iedere zaterdag staat er van 09.00 ­ 12.00 uur een papiercontainer bij De Schakel aan de Oranjeboomlaan 27 in Wezep. Zaterdag 12 december wordt er oud papier opgehaald in Oosterwolde en Oldebroek. Maandagavond 14 en dinsdag 15 december staat er een container voor oud papier bij de christelijke basisschool De Meidoorn, Meidoornstraat 20 in Wezep. Maandag 14 tot en met donderdag 17 december staat er een container voor oud papier bij de Goede Herderschool, Veluwelaan 8 in Wezep. Donderdag 17 december staat er een container voor oud papier bij de christelijke basisschool De Regenboog, van Sytzamalaan 5 in Oldebroek. Maandag 28 december staat er een container voor oud papier bij de Pauluskerk, van Limburg Stirumlaan 18 in Wezep.