Gemeente Oldebroek


Warme maaltijdvoorziening verandert op 1 januari

Bij de warme maaltijdvoorziening 'TAFELTJE-DEK-JE' gaan vanaf 28 december in Wezep en 4 januari in Oldebroek een aantal zaken veranderen.

Wat gaat er precies veranderen?

Maaltijdvoorziening aanvragen
Woont u zelfstandig in de gemeente Oldebroek? En bent u door uw leeftijd en/of een beperking niet in staat bent zelf voor uw warme maaltijd te zorgen? Dan kunt u een warme maaltijd aanvragen.

Waar kunt u een maaltijd aanvragen?
U kunt de maaltijd aanvragen bij het Wmo-loket van de gemeente. Oldebroek: gemeentehuis Oldebroek, Raadhuisplein 1, 8096 CP Oldebroek. maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur.
Wezep: Dorpskantoor Wezep, Zuiderzeestraatweg 498 A, 8091 CT Wezep maandag t/m vrijdag van 13.00-16.00.

Telefoonnummer (0525) 638200 op werkdagen van 09.00-10.00 en 13.00-14.00 uur. Ook kunt u een aanvraagformulier downloaden van de website: www.oldebroek.nl.

Indicatie
De Wmo-consulent van de gemeente beslist of u in aanmerking komt voor de warme maaltijdvoorziening of niet. Dit besluit krijgt u thuisgestuurd.

Wat kost een warme maaltijd vanaf 1 januari 2010?
Hoofdmaaltijd (warm)¤ 5,90
Nagerecht (gekoeld)¤ 0,65
Deze prijs geldt ook voor de maaltijden in het weekend en op feestdagen.

Bezorging
De warme maaltijden worden op weekdagen rond 12.00 uur warm bij u thuis bezorgd door de vrijwillige bezorgers van de stichtingen ouderenwerk. Als u in het weekend en/of op feestdagen ook een maaltijd wilt gebruiken, kunt u deze op de bestellijst aankruisen. Dit zijn maaltijden, die u in de koelkast 72 uur kunt bewaren. De maaltijden kunnen in een magnetron of oven worden verhit.

Afrekenen
De maaltijdleverancier, zorgverlening Het Baken uit Elburg, rekent de maaltijden per maand met u af door een automatische incasso. Wanneer u een laag inkomen hebt, kunt u een beroep doen op de bijzondere bijstand. Deze kunt u zo nodig aanvragen bij de gemeente.

Deze informatie is van de maaltijdcommissie i.s.m.de gemeente.