Spitstarief kilometerheffing treft MKB

08/12/2009 09:00

RouteVision Nederland B.V.

Het kabinet wil kilometerheffing gaan invoeren met een spitstarief. Tot op heden is er nog veel onduidelijkheid over dit spitstarief. Volgens minister Eurlings zal het leiden tot maximale doorstroming van het verkeer. Maar RouteVision, specialist in ritregistratie voor voertuigen, voorziet hoge kosten voor MKB'ers.

Het spitstarief is onderdeel van de kilometerheffing en moet gaan zorgen voor een forse vermindering van de files op belangrijke punten in Nederland. Rijd je met de auto tijdens de spits, dan ga je daarvoor extra betalen. Helaas kan niet iedereen ervoor kiezen buiten de spits te reizen. Denk maar eens aan menig MKB'er.

Hoge kosten voor MKB

RouteVision levert ritregistratie systemen aan een breed scala MKB'ers. Daardoor heeft het bedrijf een betrouwbaar beeld van wat de gemiddelde MKB'er per jaar aan kilometers maakt en hoeveel hiervan in de spits gereden wordt.

Gemiddeld rijdt een bedrijfswagen, volgens de cijfers van RouteVision, 21000 km per jaar. Daarvan wordt 11000 km in de spits gereden. Op basis hiervan concludeert RouteVision dat de invoering van het spitstarief zal leiden tot hoge kosten voor de gemiddelde MKB'er die de spits niet kan vermijden. Deze hoge kosten worden niet voldoende gecompenseerd door de eventuele kortingen op belastingen.

Over RouteVision

RouteVision is aanbieder van een voertuigregistratiesysteem voor MKB'ers met een wagenpark. Lees meer op http://www.routevision.nl/.





http://www.routevision.nl

www.routevision.nl