Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 07-12-2009

Aluminium

AMERSFOORT- Op zondag werd een man aangehouden nadat hij geprobeerd had aluminium te stelen. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk aluminium werd gestolen vanaf een terrein aan de Nijverheidsweg Noord. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 29-jarige man uit Utrecht aan. In de buurt van zijn auto lag een hoeveelheid aluminium klaar om mee te worden genomen. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Horecaontzeggingen en cameratoezicht

AMERSFOORT De politie heeft het afgelopen weekend drie maal een collectieve horeca-ontzegging uitgereikt aan aangehouden verdachten van diverse strafbare feiten. Door de centralist van de meldkamer werden agenten op straat direct naar opstootjes gestuurd tijdens het live volgen van de camerabeelden.

Op zaterdag 5 december werd omstreeks 04.30 uur in de Lavendelstraat een opstootje gesignaleerd door de medewerkers van cameratoezicht. Zij lieten direct enkele agenten op de fiets naar deze plek toe gaan. Hier verklaarde een 17-jarige jongen uit Hoevelaken bedreigd te zijn door een man en dat deze een mes had getoond. Een 21-jarige Amersfoorter werd daarop als verdachte aangehouden en ingesloten. Er werd een collectieve ontzegging voor de horeca uitgereikt voor een half jaar. De beelden werden opgeslagen voor verder onderzoek.

In dezelfde nacht werd op dezelfde locatie rond 01.30 uur een 17-jarige jongen aangehouden. Hij werd in een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat agenten aangetroffen met een mes in zijn bezit. Bij zijn fouillering werd een wikkel harddrugs aangetroffen en beslag genomen.

Hij kreeg eveneens een ontzegging van een half jaar.

Op 6 december werd omstreeks 03.30 uur een 22-jarige man uit Amersfoort op Achter het Oude Stadhuis aangehouden. Hij zorgde voor overlast nadat hij was geweigerd in een horecagelegenheid. Medewerkers van cameratoezicht stuurden agenten ter plekke om escalatie te voorkomen. Bij zijn aanhouding gedroeg hij zich agressief en beledigend. Hij werd ingesloten in het bureau en kreeg eveneens een collectieve horecaontzegging voor de periode van een half jaar.