Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 07-12-2009

Een goede buur....

TIENHOVEN Dat een goede buur beter is dan een verre vriend bleek maar weer eens op zondagavond 6 december. Twee inbrekers wisten te ontkomen.

Rond 18.30 uur zag een bewoonster van een woning aan de Oudedijk dat een buitenlicht bij de overburen aan sprong en zij zag twee mannen lopen. De vrouw wist dat de buren op dat moment niet thuis waren. Zij waarschuwde haar man en een andere buurman en belde 112. Zij gingen poolshoogte nemen en zagen de twee verdachten wegrennen in de richting van de Westbroekse Binnenweg. De buurman zette nog met de auto de achtervolging in, maar trof hen niet meer aan. De verdachten waren een man van ± 1.65 meter met een donkere jas en een man van ongeveer 1.75 meter. Ook een onderzoek door de politie leverde geen verdachten op. Kennelijk hadden de verdachten door het vroegtijdig ingrijpen van de buurvrouw geen kans gezien in het pand in te breken.

Rond 21.15 uur kwamen andere bewoners van een woning aan de Oudedijk thuis. Daar bleek die avond wel daadwerkelijk te zijn ingebroken. Er was een raam opengebroken en er was in de woning gezocht. Daarbij troffen de verdachten kennelijk geen interessante buit aan, want de bewoners missen niets. Gezien de tijdstip en locatie is het niet onaannemelijk dat de eerder op die avond geziene verdachten deze inbraak hebben gepleegd.

Aan getuigen die de verdachten op zondagavond op of in de omgeving van de Oudedijk hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Vernieling

BREUKELEN Drie jongemannen vernielden op zondagochtend 6 december een ruit. Zij werden aangehouden.

Rond 09.55 uur meldde een getuige dat drie jongemannen op de Luitenant Matbystraat een ruit van een flat hadden vernield. Hij gaf een goed signalement van de verdachten door. Agenten gingen ter plaatse en zagen het drietal, jongemannen van 19, 22 en 23 jaar uit Breukelen, op de Schepersweg lopen. De drie werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lek gestoken

BREUKELEN Op zondagochtend 6 december bleken van meerdere autos banden te zijn lek gestoken.

Rond 10.55 uur liep een agent in zijn vrije tijd op de Markt. Hij zag dat van meerdere autos banden waren lek gestoken en belde de politiemeldkamer. Agenten gingen ter plaatse en constateerden dat van in totaal vier autos twee of meer banden lek waren.

Aan getuigen die tussen zaterdagavond en zondagochtend iets verdachts op de Markt hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.