Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 07-12-2009

Bromfietser onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een bromfietsbestuurder aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bromfietsbestuurder over de Oudenoord rijden. De man reed met horten en stoten en had moeite zijn bromfiets onder controle te houden. Op de Draaiweg besloten de agenten de bestuurder te controleren.

Na een eerste blaastest bleek dat de 52-jarige man uit Utrecht te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 565 ug/l uit. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Man mishandeld

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie drie mannen aangehouden omdat zij een andere man hadden mishandeld.

Na een voetbalwedstrijd bij een club werd een 52-jarige scheidsrechter mishandeld door drie spelers. De spelers waren het niet eens geweest met een beslissing van de man en sloegen en schopten hem. De politie kwam ter plaatse en zag dat de scheidsrechter letsel in zijn gezicht had. De spelers werden één voor één uit de kleedkamer gehaald.

Het slachtoffer kon drie verdachten, 26, 34 en 38 uit Swifterband, Lelystad en Almere, aanwijzen. Het drietal werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. De scheidsrechter werd voor behandeling naar zijn huisarts gestuurd.

Jongen na voetbal aangehouden

UTRECHT Na de wedstrijd FC-Utrecht tegen Ajax heeft de politie een minderjarige jongen aangehouden omdat hij met stenen gooide.

Agenten zagen omstreeks 15.30 uur ter hoogte van het Herculesplein een jongen een steen van de grond pakken. De jongen gooide de steen naar de supporters van Ajax. Nog voordat de agenten konden ingrijpen gooide de jongen nog meer stenen. De jongen, 15 jaar uit Bilthoven, werd door de agenten aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.