Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden voor rijden onder invloed

Nijmegen, 07-12-2009 o In de nacht van zondag op maandag is een 50-jarige man uit Nijmegen aangehouden op de Kronenburgersingel voor het rijden onder invloed.

De politie was gewaarschuwd dat de man met teveel alcohol op, toch achter het stuur had plaatsgenomen. De agenten gingen richting de Nieuwe Marktstraat waar de man in zijn auto zou zijn gestapt. Op de Kronenburgersingel zagen de agenten de auto rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten dat hij alcohol had gedronken. De verdachte moest blazen, blies een A en werd aangehouden. Op het bureau gaf het ademanalyseaparaat 505 ug/l aan. De politie maakte proces-verbaal op. De verdachte is al vaker veroordeeld voor het rijden onder invloed. De bestuurder kreeg een rijverbod opgelegd van 5 uur.

Met drank op achter het stuur

In die zelfde nacht werd op de Bisschop Hamerstraat een 38-jarige man uit Nijmegen gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de man alcohol op had. Hij werd aangehouden en op het bureau blies de man 625 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod opgelegd voor de duur van 7 uur. (14)

Laatst gewijzigd 08-12-2009 6:54 | © Regio Gelderland-Zuid |