Politie Groningen

Politie houdt man aan na hevig verzet

Lucaswolde, 04-12-2009 o De politie heeft donderdagavond op de Hooiweg een 33-jarige man uit Lucaswolde aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling, bedreiging en verzet tijdens aanhouding.

De verdachte had onenigheid gekregen met een 14-jarige jongen en zijn 35-jarige moeder, beiden uit Lucaswolde. De 33-jarige was kwaad geworden op de jongen toen deze op een bromfiets voor zijn woning was langsgereden. De bromfiets was vervolgens door de verdachte vernield. De moeder kwam korte tijd later verhaal halen bij de man. Zowel de vrouw als een 18-jarige jongen uit Lucaswolde werden hierbij bedreigd.

Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. Even later wilden agenten de verdachte bij zijn woning aanhouden. Dit resulteerde in hevig verzet door de verdachte. De 33-jarige wist tijdens zijn verzet meerdere agenten te slaan en daarnaast werd een agent in zijn bovenarm gebeten. De agenten wisten de verdachte met behulp van pepperspray te overmeesteren.

De verdachte had vlak voor zijn aanhouding zijn 57-jarige vader uit Grootegast gebeld over het incident. De vader moest van de agenten zijn auto weghalen, zodat zijn zoon in een politieauto kon worden afgevoerd. De 57-jarige volgde de bevelen van de politie echter niet op. Ook hij werd daarom ingerekend. Zijn zoon werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De vader mocht na verhoor naar huis. Een agent moest zich aan zijn bijtwond in het ziekenhuis laten helpen. De diender doet net als een andere politieman aangifte tegen de 33-jarige verdachte. Ook moeder en zoon doen aangifte van vernieling en bedreiging tegen de verdachte.