Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 07-12-2009

Felle brand verwoest pand in Willemstad

WILLEMSTAD: Een felle, uitslaande brand heeft maandagmorgen een pand aan de Landpoortstraat is de as gelegd. In het pand was een
Chinees-Indisch restaurant gevestigd. Over de oorzaak van de brand, die vermoedelijk in de woonruimte boven het restaurant is ontstaan, is nog niets bekend. Er is zover nu bekend niemand gewond geraakt.

De brandweer rukte kort na 05.30 uur met groot materieel uit; er werden circa twintig brandweerlieden ingezet met drie tankautospuiten van de korpsen Moerdijk en Steenbergen. Ook werd een hoogwerker vanuit Roosendaal naar de brand gedirigeerd.

Vijf omliggende woningen werden ontruimd; de bewoners daarvan werden opgevangen in de nabijgelegen brandweerkazerne. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar andere panden, wel is er wat rook- en waterschade ontstaan.

Rond 07.15 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Het nablussen heeft nog enige tijd geduurd.

Dronken Bergse automobilist blaast 1340 ug/l

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond rond 20.45 uur een 44-jarige Bergse automobilist aangehouden op de Edisonlaan.
Surveillerende agenten wilden de man controleren, omat hij niet handsfree belde. Toen ze hem aanspraken, bleek al direct dat de Bergenaar stevig onder invloed van alcohol was. De man werd meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 1340 ug/l, ruim zes maal zoveel als de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Normaal gesproken wordt vanaf 570 ug/l het rijbewijs ingevorderd, maar de verdachte heeft geen rijbewijs. De auto van de Bergenaar is in beslag genomen, gelet op de ernst van de situatie en om mogelijke herhaling te voorkomen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 07-12-2009 13:46 | © Regio Midden en West Brabant |