Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 07-12-2009

Politie volgt veelpleger en houdt dakloze vrouw aan voor diefstal parfum

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 15.30 uur een 51-jarige Bredase veelpleger en een 26-jarige dakloze vrouw die bij hem was, aangehouden wegens winkeldiefstal.

Agenten in burger van het DDIT (een team dat onder andere veelplegers in Breda en omstreken in de gaten houdt) volgden in de binnenstad het tweetal dat diverse winkels in en uit liep. Op de Tolbrugstraat spraken agenten de verdachten aan, omdat ze vermoeden dat de twee een winkeldiefstal hadden gepleegd. Uit onderzoek blijkt vervolgens dat de vrouw vier flesjes parfum had gestolen bij een warenhuis aan de Karrestraat. Na verhoor op het bureau is de vrouw heengezonden met een dagvaarding. Ook de veelpleger werd in vrijheid gesteld.

Man uit Etten-Leur gepakt met GHB

ETTEN-LEUR: Een 25-jarige man uit Etten-Leur is zondagmiddag kort voor 18.00 uur aangehouden wegens bezit van GHB. In zijn auto werden diverse flesjes met de softdrug gevonden. Agenten kwamen in actie na een melding van personeel van een bedrijf aan de Lage Vaartkant. De verdachte was daar op de parkeerplaats in zijn auto in slaap gevallen en de medewerkers maakten zich zorgen; zij vreesden dat hij onwel was geworden. Op het bureau verklaarde man dat hij eerder op de dag GHB had gebruikt. De softdrugs zijn in beslag genomen; de politie vraagt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) te onderzoeken of de man wel capabel is om een auto te besturen.

Politie waarschuwt voor woninginbraken in Prinsenbeek

PRINSENBEEK: In twee woningen in Prinsenbeek is zondagavond
ingebroken. In beide gevallen hebben de inbrekers op soortgelijke wijze een raam opengebroken van woningen aan de Kapelstraat en de Buitenwal. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Op de twee adressen werden sieraden buitgemaakt. De politie stelt een onderzoek in en bekijkt onder andere of het om dezelfde inbreker gaat.

Prinsenbeek heeft de laatste tijd veel last van woninginbrekers. In de periode september tot begin december 2008 werden er 17 inbraken gepleegd, in dezelfde periode dit jaar staat de teller op 21. Hierbij zijn de pogingen niet meegerekend. Vorig jaar was er een piek (9) in oktober, nu zit er een hausse in november met 13 inbraken. Ook in december is er sprake van een slechte start; er zijn tot op heden 5 inbraken gemeld ten opzichte van 0 in de eerste week van december 2008.

De politie probeert met roadblocks zoals vorige week donderdag de altijd in het najaar stijgend aantal inbraken tegen te gaan. Ook worden bewoners gevraagd alert te zijn en het alarmnummer 112 te bellen als ze een verdachte situatie zien. Zeker omdat daarmee de kans op het daadwerkelijk kunnen aanhouden van inbrekers groter is. Uiteraard kunnen bewoners ook zelf een steentje bijdragen door te zorgen voor goed hang- en sluitwerk en de voordeur altijd slotvast af te sluiten, ook overdag. Ook het minder zichtbaar maken van
waardevolle goederen als bijvoorbeeld LCD-televisies of
computerschermen kan helpen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 07-12-2009 14:26 | © Regio Midden en West Brabant |