Gemeente Overbetuwe


Blaastestapparatuur voor feesten voor jongeren

---

Gemeente Overbetuwe heeft twee ademanalyseapparaten aangeschaft. Deze apparaten kunnen worden geleend door de organisatoren van feesten voor jongeren, bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen en horecaondernemingen. Zij kunnen hiermee bij de toegang tot het feest testen of de jongeren al alcohol hebben gedronken. Als blijkt dat een jongere onder de 16 jaar al heeft gedronken, dan kan hem of haar de toegang worden ontzegd. Hiermee proberen gemeente en horecaondernemers gezamenlijk het indrinken door jongeren tegen te gaan.

âAlcohol? Niet te vroeg, niet te vaak, niet te veel!â

Gemeente Overbetuwe werkt sinds medio 2008 samen met andere gemeenten in het project âAlcohol? Niet te vroeg, niet te vaak, niet te veel!â. De gemeente willen hiermee een bijdrage leveren aan het alcoholgebruik door jongeren. Bij het project zijn verschillende partijen betrokken, zoals scholen, horecaondernemers, supermarkten, sportverenigingen en uiteraard ouders.

Blaastestapparatuur

Wie een feest organiseert voor jongeren, kan bij de gemeente het verzoek indienen de blaastestapparaten te lenen. Ook de gebiedsagent wordt geïnformeerd en erbij betrokken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Juridische Zaken van Gemeente Overbetuwe (0481 362 300).