Gemeente Sneek


voorontwerpbestemmingsplannen eiland - de domp en dr. kuyperlaan 1

Aankondiging: voorontwerpbestemmingsplannen Eiland - De Domp en Dr. Kuyperlaan 1

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Sneek kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied Eiland - De Domp en voor het perceel Dr. Kuyperlaan 1.

Het plangebied van het voorontwerp-bestemmingsplan "Eiland - De Domp" wordt begrensd door de Stadsrondweg zuid, de Houkesloot / Zomerrak, de Leeuwarderweg en de Groenedijk.

Het plangebied van het perceel Dr. Kuyperlaan 1 wordt aan de west/noord-westzijde begrensd door de spoorlijn Leeuwarden - Stavoren, aan de noord-oost en zuid-oostzijde wordt het plan begrensd door het woongebied aan de Dr. Kuyperlaan en de Parallelweg.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan voor het voorontwerp-bestemmingsplan Eiland - De Domp vormt de verouderde status van verschillende geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de `houdbaarheid' van bestemmingsplannen.

Voor het Dr. Kuyperlaan 1 is een verzoek ingediend om op de locatie van de voormalige schoollocatie een Hoedpraktijk (Huisartsen Onder Een Dak) op te richten.

De voorontwerp-bestemmingsplannen zullen binnenkort ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Sneek, Marktstraat 15. Gedurende de termijn van ter inzage legging van het voorontwerpbestemmingsplan kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen een reactie geven.

De kennisgeving van de ter inzage legging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt binnenkort gepubliceerd in het Sneeker Nieuwsblad en langs elektronische weg (gemeentelijke internetsite).

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling van de gemeente Sneek (Eiland -De Domp met dhr. S.G. Faber, 0515 485576, Dr. Kuyperlaan 1 met mevr. L. van der Bijl, 0515 485412).