Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Kinderen bedenken ideeen voor hun wijk

Het deelgemeentebestuur vraagt kinderen van de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) van alle basisscholen in de deelgemeente Hoogvliet ideeën te leveren om hun wijk kindvriendelijker te maken. Per school wordt het meest innovatieve en creatieve idee uitgevoerd door de klas die het bedacht heeft.

In de startfase van het project Kindvriendelijke Wijken (KIWI) bezoeken bestuurders en raadsleden van Deelgemeente Hoogvliet in de periode van maandag 23 november tot vrijdag 4 december een groot aantal basisscholen van Hoogvliet. Bij hun bezoek leggen zij uit wat het project inhoudt en wat de klassen kunnen doen voor de wijk van hun school.

Het project mag niet meer dan 500,- kosten. Per school wint één idee. Een jury beoordeelt de ideeën. De jury telt vijf leden; het dagelijks bestuur van de deelgemeente en twee KIWI ambassadeurs (de raadsleden Ed van de Peppel en Donnie Mees). De winnende ideeën worden tussen zaterdag 6 februari en zaterdag 20 februari 2010 in de KIWI basisschool weken uitgevoerd.

Deelnemende scholen kunnen hun ideeën tot 18 januari 2010 inleveren bij deelgemeente Hoogvliet. De jury beslist op maandag 25 januari 2010 over de winnaars.

Het project Kindvriendelijke Wijken op de Hoogvlietse basisscholen heeft als doel het kindvriendelijker maken van Hoogvlietse wijken. Binnen het project speelt de betrokkenheid van de kinderen zelf een grote rol. Via het project worden de jonge Hoogvlieters bewust van hun rol en medeverantwoordelijkheid bij het creëren van een kindvriendelijke deelgemeente.