Gemeente Enschede

Nieuwe expositie in Galerie Werkplein Enschede

Herman Ketz toont haspels

In Werkplein Enschede is van 8 december 2009 tot en met 25 januari 2010 een expositie van Herman Ketz te bewonderen.

Herman Ketz: "Het vinden van alledaagse voorwerpen in mijn omgeving is voor mij het startpunt van het creatief proces. Een belangrijke voorwaarde is dat de voorwerpen door mij zelf gevonden moeten zijn. Als ik door Enschede fiets of wandel, vind ik bij mooi weer andere dingen dan bij slecht weer. Deze ervaring heb ik opgedaan met het vinden van wieldoppen. Bij slecht weer liggen er meer wieldoppen op straat. Veel vuilnisbakken puilen uit met afgebroken paraplu´s. Van invloed is het levensritme van mensen. Nu exposeer ik in Werkplein Enschede de zijkanten van gevonden haspels die bewerkt zijn. Er zijn stripverhalen ontstaan uit het echte leven."

Werkplein Enschede
Werkplein Enschede is de plek waar alle diensten op het gebied van werk en inkomen bij elkaar komen. De kracht van het Werkplein is de bundeling van expertise tussen UWV WERKbedrijf, de gemeenten Enschede en Haaksbergen en andere partijen op het gebied van werk. Samen werken zij aan één gestroomlijnde dienstverlening voor zowel werkgevers als werkzoekenden.

Daarnaast is Werkplein Enschede voortdurend op zoek naar manieren om kansen voor werkgevers en werkzoekenden op de arbeidsmarkt te vergroten. Zo organiseert het Werkplein verspreidt over het jaar verschillende activiteiten zoals banenmarkten en vacaturecafés. Het initiatief Galerie Werkplein is hier ook een voorbeeld van.

Geplaatst: 08 december 2009.

8 december 2009