Gerechtelijke organisatie

Twaalf jaar gevangenisstraf voor doden campingeigenaar

âs-Hertogenbosch 8 december 2009 - Het gerechtshof in âs-Hertogenbosch heeft een 37-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor doodslag op de eigenaar van een camping in Sint Agatha. Aan de doodslag ging een diefstal vooraf.

Op 5 mei 2004 heeft de verdachte samen met een vrouw geprobeerd op een camping in Sint Agatha een partytent en kleding te stelen. Toen zij stemmen hoorden zijn ze gevlucht en hebben zij zich verstopt.

De eigenaar van de camping was gewaarschuwd dat er werd ingebroken op de camping. Tijdens zijn zoektocht naar de mogelijke inbrekers heeft hij de verdachte aangetroffen in een voortent van een caravan. De verdachte heeft tijdens deze confrontatie de campingeigenaar in de borst gestoken.

Het hof is van mening dat het slachtoffer, na een melding over mogelijke dieven op zijn camping, terecht actie heeft ondernomen om zijn eigendommen en de eigendommen van campingbewoners te beschermen. De ontmoeting met de verdachte is hem noodlottig geworden.

Naast de opgelegde gevangenisstraf heeft het hof bepaald dat de verdachte een schadevergoeding van bijna 9.500 euro moet betalen aan de vrouw van het slachtoffer.

LJ Nummer

BK5642
Zie het origineel

Bron: Gerechtshof 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 8 december 2009 Naar boven