Politie Groningen

Dinsdag 8 december 2009

Provincie Groningen, 08-12-2009

Hoogezand: pallets incontinentieluiers gestolen

De politie doet onderzoek naar de diefstal van 15 pallets incontinentieluiers. De luiers werden vermoedelijk in het weekend van 13 tot 16 november gestolen op een bedrijventerrein aan de Abramskade in Hoogezand. De eigenaar ontdekte de diefstal van de luiers onlangs en deed maandag aangifte bij de politie. De waarde van het incontinentiemateriaal is ongeveer 20.000 euro.

Groningen: schaftvoorraad uit keet gestolen

Onbekenden hebben tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen ingebroken in een schaftkeet in de Paradijsvogelstraat. Werknemers van een aannemersbedrijf kwamen maandagmorgen tot de ontdekking dat een deel van hun schaftvoorraad verdwenen was. Zo waren enkele kilogrammen koffie, koffiemelk, suiker en een krat bier verdwenen. De keet is bij de inbraak fors beschadigd. Een medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie.

Ter Apel: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft maandagmorgen in een woning een 24-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man zijn 33-jarige partner mishandelde. Toen agenten aan de deur kwamen deed de verdachte open. Zijn vrouw stond in tranen in de kamer en deed haar verhaal. De politiemensen hebben de man aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van huiselijk geweld.

Groningen: inzittende gewond bij aanrijding

Een 39-jarige vrouw uit Eelde is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Paterswoldseweg in Groningen. De vrouw zat als passagier in een auto van een 60-jarige plaatsgenoot. Deze automobilist moest remmen voor een overstekende voetganger. Een 20-jarige automobilist uit Groningen die achter de Drent reed, had de plotselinge remactie te laat door. Hij botste tegen de achterkant van de auto. De 39-jarige vrouw is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal/Groningen: beschonken automobilisten aangehouden

De politie heeft maandagavond in Stadskanaal een 61-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De politie werd gebeld door een persoon die vertelde dat hij in de Goordelaan bijna door de Kanaalster aan was gereden. Agenten kregen een goede omschrijving van het voertuig en zetten de bestuurder op de Marklaan aan de kant. Uit een blaastest bleek dat de 61-jarige man onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau weigerde de Kanaalster een blaastest om het promillage vast te stellen. Hij is ingesloten voor verhoor.

De politie heeft op de Grote Markt in Groningen een 35-jarige Duitse automobilist aangehouden. De in Groningen verblijvende Oosterbuur was de weg kwijt geraakt en stond met zijn voertuig onder de kerstboom op de Grote Markt. Agenten lieten hem een alcoholtest doen. Daaruit bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. In zijn bloed zat bijna 2 promille alcohol. Het rijbewijs van de Duitser is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

De Wilp: aanhouding voor huiselijk geweld

De politie heeft maandagavond in zijn woonplaats een 44-jarige inwoner van De Wilp aangehouden voor huiselijk geweld. Bij de politie kwam een melding binnen dat de 36-jarige partner van de man het huis uit was gevlucht omdat ze was geslagen. In de woning troffen agenten de 44-jarige man aan. Hij was onder invloed van alcohol. Hij is naar het politiebureau gebracht voor een verklaring. De verdachte heeft voor 10 dagen een huisverbod opgelegd gekregen.

Oldekerk: automobiliste gewond bij eenzijdig ongeval

Een 46-jarige automobiliste uit Niekerk is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Mensumaweg in Oldekerk. De vrouw kwam door onbekende oorzaak via de berm in een naastgelegen sloot terecht. Het slachtoffer is met behulp van de brandweer uit haar voertuig gehaald. Ze is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Groningen: gewonde bij voorrangsfout

Een 51-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. De bestuurster van een snorfiets reed over het fietspad van de Zonnelaan toen een 19-jarige vrachtwagenchauffeur van de Zonnelaan af wilde slaan naar de Plataanlaan. De bestuurder gaf de Groningse geen voorrang. De scooteraar kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie. Tegen de vrachtwagenchauffeur uit Waspik wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vier autos in botsing

Een 41-jarige automobilist uit Assen is maandagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De man raakte op de A28 ter hoogte van afslag Groningen-Zuid betrokken bij een kop-staart-botsing. Een 39-jarige automobilist uit Annen zag te laat, dat het verkeer voor hem stilstond. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij vier autos betrokken waren. De Assenaar was de enige gewonde. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man rijdt weg na ongeval

Een 30-jarige automobilist uit Groningen heeft maandagochtend proces-verbaal gekregen. De man had op de Korreweg in zijn woonplaats een kop-staart-botsing veroorzaakt en was daarna weggereden. De andere betrokken automobilist achtervolgde de man en waarschuwde de politie. De Stadjer werd op de Singelweg tot stoppen gedwongen. Bij controle bleek zijn rijbewijs ingevorderd te zijn. Hierop is de man aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op voor het verlaten van de plaats ongeval en het rijden tijdens ingevorderd rijbewijs. De man mocht na verhoor het bureau verlaten.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 54-jarige fietser uit Zuidwolde (Gr.) heeft maandagochtend schouderletsel opgelopen bij een aanrijding. De man werd op de Oosterhamriklaan in Groningen geschept door een 39-jarige automobilist uit Roden. De fietser is met schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist reed vanuit een parkeerhaven aan de linkerkant van de weg in de richting van de kruising met de Star Numanstraat. Zowel de fietser als de automobilist zijn schuldig aan de aanrijding. De automobilist hield onvoldoende rechts en de fietser gaf geen voorrang aan de van rechts komende automobilist. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Groningen: fietsverlichtingscontrole

De politie heeft maandagavond op de Kattenhage in Groningen gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal zijn 25 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Eén fietser weigerde zijn weg lopend te vervolgen. Hij heeft een tweede bekeuring gekregen. Ook s nachts is er op diverse plaatsen in en rond het centrum gecontroleerd op fietsverlichting. Opvallend was dat veel fietsers wel draagbare lichtjes bij zich hadden, maar niet de moeite hadden genomen om deze aan te zetten en zichtbaar te bevestigen.

Groningen: automobilist rijdt tegen gevel

Een 21-jarige automobilist uit Groningen is in de nacht van maandag op de dinsdag tegen de gevel van een pand gereden. De man probeerde in de Hoekstraat zijn auto te keren, maar reed daarbij tegen de gevel. De gevel liep behoorlijke schade op. Ook de auto raakte beschadigd en moest worden afgesleept. De achterbanden van de auto waren glad. De auto is voor technisch onderzoek meegenomen naar het bureau. De automobilist krijgt proces-verbaal voor het veroorzaken van de aanrijding en het rijden met gladde banden. Als uit het technisch onderzoek nog meer gebreken naar voren komen, worden die meegenomen in het onderzoek.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 8 december op diverse plaatsen op snelheid.


* Stadskanaal, H.J. Kniggestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 273, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Nieuwe Pekela, Doornseeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 127, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 654, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Tjuchem, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 625, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.