Rijksvoorlichtingsdienst

Dorette Corbey voorzitter bestuur Nederlandse Emissieautoriteit

Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu is voornemens Dorette Corbey aan te stellen als voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). Begin 2010 gaat de NEa haar werkzaamheden uitvoeren als zelfstandig bestuursorgaan; dan zal Dorette Corbey formeel aantreden. Begin volgend jaar worden ook de andere leden van het driekoppige bestuur van de NEa geïnstalleerd.

Van 1999 tot medio 2009 was Dorette Corbey lid van het Europees Parlement. Daar was zij onder meer lid van de tijdelijke commissie klimaatverandering, rapporteur luchtkwaliteit en woordvoerder energie, klimaat en milieu. Dorette Corbey studeerde sociale geografie in Amsterdam.

Corbey: "Het is belangrijk dat er goed zicht is op de uitstoot van broeikasgassen en andere stoffen. De NEa vervult deze rol al enige jaren met grote toewijding. Een bestuur met onafhankelijke besluitvorming, optimaliseert de werking van het emissiehandelsysteem. Vanuit deze gedachte verheug ik me erop hieraan een bijdrage te leveren."

De Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) ondersteunt de uitvoering van CO2- en NOx-emissiehandel. De NEa houdt zich bezig met het verlenen en actualiseren van emissievergunningen, het beheren van de CO2- en NOx-registers, het uitvoeren van toezichtsbezoeken, het eventueel opleggen van sancties en het toezien op het inleveren van voldoende emissierechten

Noot voor redacties (