Gemeente Sneek


strooiroutes sneek

Aanpassingen in strooiroutes Sneek

Van 1 november tot en met 15 maart staan de gladheidbestrijders van de gemeente Sneek weer dag en nacht klaar om snel in actie te kunnen komen wanneer de wegen glad worden. De onderstaande straten/fietspaden/parkeerterrein zijn nieuw opgenomen in de strooiroutes:


-Koningsspil;


-Straat rondom Brede School Duinterpen;


-Fietspad tussen Lisdodde en Keizersmantel;


-Fietspad tussen Duizendblad en Keizersmantel;


-Fietspad tussen Dekemalaan en Hoofden over de Oudvaart;


-Fietspad tussen Hoofden en rotonde Domp;


-Parkeerterrein voormalige Flexafabriek.

Zodra de eerste meldingen van mogelijke gladheid binnenkomen worden de paaltjes uit de fietspaden verwijderd, zodat de strooiwagens over de fietspaden kunnen rijden kunnen. Pas als de weersomstandigheden verbeteren worden de paaltjes teruggeplaatst. Automobilisten worden verzocht geen oneigenlijk gebruik te gaan maken van die routes en zich aan de normale verkeersregels te houden.

Niet alle gemeentewegen en -paden zijn in de vijf strooiroutes opgenomen. De gemeente streeft er naar dat voor bewoners binnen de bebouwde kom de afstand tot een gestrooide weg maximaal ongeveer 500 meter is. Daarnaast gelden de volgende prioriteiten voor het strooien:


- hoofdwegen en ontsluitingswegen met daarbij de busroutes en toegangswegen naar het ziekenhuis, de brandweerkazerne en het politiebureau;


- binnenstad en toegangsroutes naar wijken en industrieterreinen;


- de belangrijkste fietsroutes naar scholen;


- doorgaande routes in wijken en op industrieterreinen.

Gladheidsvoorspellingen komen bij de gemeente binnen via een gespecialiseerd bedrijf. Zodra het glad is, worden de gemeentelijke gladheidsbestrijdingsploegen bij elkaar geroepen. Binnen een kwartier kan de eerste op weg zijn om te strooien. De routes staan van tevoren vast, zodat de chauffeur en bemanning meteen kunnen rijden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Stadsbeheer van de gemeente Sneek, telefoon 0515 485 900