Gemeente Ermelo


Eerste steen gelegd bij Het Pakhuis

Op vrijdag 4 december heeft de heer Van der Meulen, conservator van de Oudheidkamer, de eerste steen gelegd bij de leerlingbouwplaats `Het Pakhuis' in Ermelo. Het feestelijke moment werd ingeleid door een toespraak van wethouder Ton Nederveen in De Dorpskamer in Ermelo.

De wethouder benadrukte tijdens zijn toespraak het bijzondere karakter van Het Pakhuis. "Het wordt een prachtig pand waarin zowel de Oudheidkundige Kamer, de Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo, de Oudheidkundige Vereniging Ermelo en de Stichting Molen de Koe zich zullen vestigen. Het mooie is dat het hier gaat om een leerlingbouwplaats. Het is hartstikke fijn dat leerlingen op deze bouwplaats het vak kunnen leren."

De heer Van der Meulen legt eerste steen

Na de toespraak van de wethouder vertrok het gezelschap naar Het Pakhuis. Daar legde de heer Van der Meulen onder het toeziend oog van vele belangstellenden de eerste steen.

Door Het Pakhuis in te richten als leerlingbouwplaats leveren de gemeente en de aannemer, Van Norel Bouwgroep, een bijdrage aan de werkgelegenheid en de toekomstmogelijkheden van jonge mensen. Op dit moment leren drie leerlingen de kneepjes van het vak op de bouwplaats van Het Pakhuis en er komt nog een vierde leerling bij. De leerlingen worden begeleid door ervaren leermeesters die bij Van Norel Bouwgroep in dienst zijn.