Gemeente Castricum

Ondergrondse containers binnenkort geplaatst

In januari worden de eerste ondergrondse afvalcontainers geplaatst in de gemeente. In totaal komen er op 75 plaatsen rond de 135 containers voor restafval, glas, papier en kleding. Waar de containers worden geplaatst, is te zien via www. Castricum.nl>afval.

De ondergrondse containers zorgen voor een verbetering van het straatbeeld en maken ook efficiënter inzamelen mogelijk.

Aan de plaatsing gaat een voorgeschiedenis vooraf. De gemeenteraad besloot in 2007 tot het plaatsen van ondergrondse containers voor restafval bij gestapelde bouw (flats) en in de hele gemeente voor glas, papier en kleding. Daarna volgde uitgebreide inspraak met bewoners over de locaties. Het voorontwerp (nota met tekeningen) is met belanghebbenden besproken op vijf inloopavonden. In totaal hebben 105 inwoners belangstelling getoond waarbij diverse voorstellen en suggesties naar voren kwamen. Dat leidde tot enige wijzigingen in het voorontwerp waarna een concept-besluit volgde dat ook weer ter inzage kwam voor inspraak. Na deze inspraakronde, waarbij ook weer de ingebrachte zienswijzen werden verwerkt, is door het college in januari het definitieve plaatsingsbesluit genomen waarna opdracht tot levering en plaatsing gedaan is.

De werkzaamheden rond de aanleg van de ondergrondse containers in de verschillende kernen starten in januari, mogelijk zelfs iets eerder indien de werkzaamheden bij andere gemeenten sneller zijn uitgevoerd.

De locaties zijn te zien op www.castricum.nl onder âafvalâ. Daar zijn per wijk de definitieve locaties te bekijken. De bewoners van flats of gestapelde bouw worden per brief geïnformeerd over de aanleg en het gebruik van de containers.

Â