Nieuwe impuls samenwerking BUKO Transport en Heijmans

08/12/2009 11:42

Buko B.V.

Op 1 december jongstleden heeft de Beverwijkse transportonderneming BUKO Transport een aantal vrachtwagens overgenomen van Heijmans Wegenbouw. Ook enkele Heijmans-chauffeurs treden in dienst van BUKO. Door deze strategische keuze van de grote wegenbouwer om een transportactiviteit te outsourcen ontstaat opnieuw een samenwerkingsverband tussen BUKO Transport en Heijmans.

In het verleden werkte BUKO Transport geregeld voor Heijmans. De partijen waren dan ook geen onbekenden voor elkaar toen ze recentelijk met elkaar in gesprek gingen over een nieuwe samenwerking. Op 1 december 2009 kwam de volgende overeenkomst tot stand: BUKO Transport neemt zeven vrachtwagens van Heijmans Wegenbouw over en vijf Heijmans-chauffeurs treden in dienst van BUKO. Aan deze overeenkomst is een terughuurgarantie gekoppeld. Heijmans huurt de verkochte transportvoertuigen in voor zijn wwegenbouwprojecten in de regio Noord-Holland. De wagens blijven vooralsnog in het bekende Heijmans-geel rijden.

Outsourcing van deelactiviteiten aan gespecialiseerde toeleveranciers is een gangbare strategische keuze bij grote ondernemingen. Heijmans wilde in deze specifieke situatie graag in zee met BUKO Transport vanwege de grote expertise en servicegerichtheid van BUKO, dat transportwerkzaamheden verricht voor onder meer de bouw, de wegenbouw en de industrie. Met deze aankoop komt het BUKO-wagenpark op zestig voertuigen.

Wouter Langendijk, directeur van BUKO Transport, is verheugd over de samenwerking: 'Het is voor ons een mooie kans om op deze manier bij de infrastructurele projecten van Heijmans te worden ingeschakeld. Bovendien kunnen wij rekenen op een aantal professionele chauffeurs, die dezelfde aanpakkersmentaliteit hebben als wij.'

BUKO Transport is onderdeel van de BUKO Groep, gespecialiseerd in onder meer transport,

bouwplaatsinrichting, semipermanente gebouwen en verkeersvoorzieningen. De BUKO Groep telt zo'n 500 medewerkers. Heijmans Wegenbouw is onderdeel van het beursgenoteerde Heijmans, dat actief is in de sectoren vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, techniek en infra. Heijmans heeft circa 10.000 medewerkers in dienst.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.buko.nl

http://www.buko.nl