Senternovem

08-12-2009 | ICT - CIP Draft werkprogramma 2010 beschikbaar

Januari 2010 opent de vierde call van het `CIP-ICT Policy Support Programme'. Het (concept) werkprogramma met de onderwerpen die in 2010 aan bod komen is inmiddels beschikbaar.

In de vierde subsidieronde investeert de Europese Unie 107 miljoen euro in ICT-oplossingen voor maatschappelijke sectoren als zorg, water en cultuur. Het programma financiert demonstratieprojecten en thematische netwerken waarin Europees wordt samengewerkt.

De volgende onderwerpen komt aan bod:

1. ICT for a low carbon economy and smart mobility: ICT voor efficiënt gebruik van energie en water in de sociale woningbouw, en voor de ontwikkeling van energiezuinige transportmiddelen. Implementatie eCall.

2. Digital libraries: Verbetering van de online toegankelijkheid van Europa's cultureel erfgoed, vooral verbetering en uitbreiding van Europeana. Ook open-access van wetenschappelijke publicaties valt hieronder.

3. ICT for health and inclusion: Samenwerking tussen de lidstaten bevorderen op het gebied van elektronische diensten voor de gezondheidszorg. e-Accessibility, verbetering van de toegankelijkheid van ICT.

4. Open Innovation in Smart cities: Gebruikersvriendelijke, open platforms voor internetdiensten in steden.

5. ICT for improved public services for citizens: Initiatieven voor de realisatie van de Service Directive en het eJustice Action Plan. Universal electronic ID.

6. The Multilingual Web: Oplossingen voor taalbarrières op het web.

Deze onderwerpen worden nader beschreven in het draft CIP-ICT werkprogramma 2010. Dit document is formeel nog onder voorbehoud maar zo goed als definitief.
Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? De adviseurs van EG-Liaison helpen u graag verder: Trudy Millenaar (onderwerpen zorg, open innovatie en e-government) Ramon Rentmeester (onderwerpen energie/water/mobiliteit, digitale bibliotheken, en meertalig web)
Telefoon 070-373 5250
Wijzigingsdatum | 08-12-2009