Erasmus Universiteit Rotterdam

Filmpje over gastvrij Rotterdam wint juryprijs

Winnaars videorace `Tube Your World' bekend

De winnaars van het videoproject `Tube Your World' zijn tijdens het Oscar-event op vrijdag 4 december 2009 bekendgemaakt. Voor de competitie maakten teams van Nederlandse en buitenlandse EUR-studenten, met hulp van studenten van het Grafisch Lyceum, filmpjes over `hun' Rotterdam. Er werden een publieksprijs en drie prijzen in de categorieën `Rotterdam',`Student Life' en `Main Jury Price' uitgereikt. Deze laatste werd gewonnen door een team van vijf studenten. "Het filmpje gaf de Rotterdamse gastvrijheid het beste weer", aldus de jury.

Het team van studenten Chiamaka Odikanwa en Edmee Scholte mocht de Oscar in ontvangst nemen. In het winnende filmpje raakt de Zuid-Afrikaanse Odikanwa bevriend met de Nederlandse Scholte. Scholte neemt haar nieuwe vriendin mee naar onder andere de Kralingse Plas en de Euromast, en ze eten samen stroopwafels.

Odikanwa en Scholte wonnen de juryprijs, maar ook de prijs in de categorie Rotterdam.. EUR-studenten Jonathan Friedman en Laura van de Ven toonden als beste het studentenleven door alumni van de opleiding International Business Administration te laten vertellen over hun tijd in Rotterdam. De publieksprijs ging naar Alina Vacari, die in haar droom schetsen maakt van onder andere de Kubuswoningen en de Maasboulevard. Er werden in totaal 700 stemmen uitgebracht. Alle winnaars kregen een `Flip' videocamera.

Voor het draaien van de beelden en de montage kregen de studenten hulp van hun teamleden van het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Tube Your World is een samenwerking tussen de Erasmus Universiteit, het Grafisch Lyceum, en Your World in het kader van Rotterdam European Youth Capital 2009. Zie ook Website Tube Your World