Erasmus Universiteit Rotterdam

Eerste onderzoeker uit Mature Talent project gepromoveerd

Vrouwelijke economische onderzoekers kunnen in korte tijd promoveren

Karen Maas is als eerste onderzoeker uit het het Mature Talent project gepromoveerd. Op woensdag 2 december 2009 verdedigde zij met goed resultaat haar proefschrift `Maatschappelijke prestaties van organisaties: van output meting naar impact meting'. Het Mature Talent project van de Erasmus School of Economics richt zich op de ontwikkeling van vrouwelijk talent met ervaring in de economische wetenschap. Vrouwen kunnen in twee jaar een belangrijk onderzoeksthema uitwerken in een proefschrift. Maas gaat nu als universitair docent aan de slag.

Bij de promotie van dr. Karen Maas sprak rector magnificus Henk Schmidt zich lovend uit over het Mature Talent project. Henk Schmidt was verheugd te constateren dat het Mature Talent Project haar vruchten afwerpt en een positieve bijdrage levert aan het diversiteitbeleid.

Het project werd drie jaar geleden door de decaan prof.dr. Philip Hans Franses gelanceerd met als doel de samenstelling van het personeelsbestand in evenwicht te brengen. Inmiddels biedt Mature Talent een tiental vrouwen de mogelijkheid om in korte tijd te promoveren. Het is de verwachting dat in navolging van dr. Karen Maas, de Mature Talents Margaretha Buurman en Mirjam van Ginkel in 2010 zullen promoveren.