Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 8 december 2009

* 150 EURO BOETE VOOR BUSJE PEPPERSPRAY
ROTTERDAM-WEST - Agenten vonden maandagavond even na zeven uur een busje pepperspray in een taxi aan de Pupillenstraat. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de chauffeur, een 23-jarige man uit Leiden een boete van 150 euro, die hij meteen betaalde. Het busje met pepperspray is vernietigd.


* BEKEURINGEN BIJ SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - De politie heeft maandagochtend tussen elf uur en kwart over twaalf een snelheidscontrole gehouden aan de Gordelweg. Door middel van een laserpatrol werd de snelheid gemeten. In totaal zijn er 20 bekeuringen uitgeschreven, waaronder 14 keer voor het overschrijden van de maximumsnelheid (hoogst gemeten snelheid was 76 km/u), het niet dragen van de autogordel(2), rijden zonder rijbewijs(1), niet handsfree bellen(1), onnodig claxonneren(1) en fout parkeren(1).


* ALGEMENE VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - De politie heeft maandagochtend tussen acht uur en negen uur een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Rosestraat.
Deze controle resulteerde in vijf bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet handsfree bellen tijdens het autorijden. Een bij de agenten bekende man, die nog openstaande boetes had, is ook aangehouden.


* AUTO TE WATER GERAAKT
RHOON - Maandagavond rond tien uur is er een auto te water geraakt aan de Portlandse Baan. De 37-jarige Rhoonse bestuurder van de auto reed door een bocht toen zijn banden begonnen te glijden en zijn voertuig in de slip raakte. De auto belandde in het gras en vervolgens in de sloot. In de melding kwam in de eerste instantie naar voren dat er nog een persoon in de auto zou zitten voordat de politie aankwam. Toen de agenten aankwamen bleek dit niet meer het geval.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
ROTTERDAM - De politie heeft maandagochtend rond negen uur een hennepkwekerij opgerold in de Graafstroomstraat. In het pand waren 890 hennepplanten aanwezig en diverse benodigdheden om de planten te kweken. De kwekerij is door het hennepteam en Eneco ontmanteld.


* GEWONDE BIJ BEDRIJFSONGEVAL
ROTTERDAM - De arbeidsinspectie onderzoekt een bedrijfsongeval dat maandagochtend rond kwart voor acht heeft plaatsgevonden aan de Merwedeweg. Een 24-jarige Rotterdammer viel tijdens zijn werkzaamheden ongeveer tien meter naar beneden en kwam op een betonnen vloer terecht. Het slachtoffer werd overgebracht naar het EMC voor verder onderzoek. Daar bleek hij botbreuken te hebben in zijn bekken en rechterarm en letsel aan zijn nek.


* POLITIE ONDERZOEKT STRAATROOF
ROTTERDAM - Een 18-jarige Rotterdammer stapte maandagavond de metro uit, liep richting de 2de Rosestraat en vervolgens rechts af richting de Laan op Zuid. Hier merkte hij dat hij gevolgd werd door verschillende jongens. Toen hij aangekomen was in het tunneltje tussen de Rosestraat en de Oranjeboomstraat, werd hij beroofd van zijn mobiele telefoon. Hierbij kreeg hij een aantal vuistslagen in zijn gezicht. De verdachten renden weg via de Spoorweghaven richting de Vuurplaat dan wel de Laan op Zuid. De

* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN VOOR DIEFSTAL

VLAARDINGEN - Agenten kregen maandagmiddag rond kwart voor twaalf de melding dat er onenigheid zou zijn in een woning aan de Aalscholverlaan. De 25-jarige bewoner vertelde dat hij ruzie had met drie jongens en dat zij ook spullen van hem hadden ontvreemd. Eén van de jongens was er lopend van door gegaan en was nergens te bekennen. De agenten zagen dat de andere twee jongens in een auto wegreden en zetten de achtervolging in. Een van de jongens wist te ontkomen, de 17-jarige bestuurder uit Schiedam kon wel aangehouden worden. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de overige verdachten.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE OVERVAL AAN
SPIJKENISSE - Bij een winkel aan de Lenteakker in Spijkenisse werd maandag rond kwart voor vier een medewerker bedreigd door een man met een mes. De overvaller riep dat hij geld wilde hebben. Een vrouw die ook aanwezig was in de winkel rende naar buiten, belde de politie en gaf een signalement van de verdachte door. De overvaller rende de winkel uit richting het metrostation de Akkers om vervolgens de metro de nemen naar Spijkenisse Centrum. Agenten hebben hem daar aangehouden. De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.