Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 december 2009

Poging beroving, politie zoekt getuigen

Enschede

Maandagmiddag 7 december omstreeks 11.50 uur werd getracht een 42-jarige vrouw van haar handtas te beroven. De vrouw had een wandeling gemaakt in haar werkpauze, toen de vrouw van achteren werd aangevallen door een belager op de Hengelosestraat. Doordat de vrouw zich goed verweerde en hard begon te schreeuwen koos de belager het hazenpad. De vrouw werd al een tijdje achtervolgd door de man voordat hij haar aanviel. De dader had het volgende signalement: . Een getinte huidskleur
. Kort zwart haar
. Ongeveer 1,82 centimeter lang . Ongeveer 20 jaar oud
. Hij droeg een blauwe spijkerbroek met vale vlakken op het bovenbeen . Zwarte jas tot op de heup . Onder de jas droeg de man een grijze trui met capuchon . Bruine schoenen

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de poging tot beroving of herkennen de dader. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009060305)

Man aangehouden na aanranding
Hengelo
Een 45-jarige man uit Putten werd zondag 6 december aangehouden, omdat hij in een hotel aan de Bornsestraat in Hengelo een vrouw had aangerand. De man betaste een 58-jarige vrouw uit Alkmaar toen hij ongevraagd haar kamer binnen liep. De vrouw schakelde de politie in. De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009059934)

Fietser gewond na aanrijding
Almelo
Een 77-jarige man uit Almelo raakte maandag 7 december omstreeks 15.00 uur gewond na een aanrijding met een automobiliste in Almelo. De 77-jarige man fietste op de kruising Anjelierstraat / Violierstraat in Almelo. Daarbij verleende de man op de kruising geen voorrang aan een 30-jarige automobiliste uit Almelo. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 77-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij is met onbekend letstel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009060251)

Twee verdachten aangehouden na inbraak in auto Enschede
Een 28-jarige man uit Enschede en een 33-jarige man uit Oldenzaal werden maandag 7 december aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht kort ervoor in een auto, die geparkeerd stond aan de Getfertweg, in te hebben gebroken. Getuigen gaven een goede beschrijving van de daders en de politie keek naar hen uit. Op de Beltstraat troffen de agenten de twee vermoedelijke daders aan. Bij de 33-jarige troffen de agenten een hoeveelheid heroïne en cocaïne aan. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (200906481)

Fietsendief aangehouden
Almelo
Een 29-jarige man uit Almelo werd maandag 7 december aangehouden, omdat hij een fiets had gestolen op de Prinsenstraat in Almelo. Een getuige zag omstreeks 23.30 uur een man met een afgesloten fiets lopen op de Prinsenstraat en vertrouwde het niet. De getuige schakelde direct de politie in. De politie trof een man aan die aan het signalement van de getuige voldeed. Hij bekende op het politiebureau dat hij de fiets gestolen had. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de rechtmatige eigenaar van de fiets te achterhalen. (2009060487)

Inbrekers slaan hun slag, politie zoekt getuigen Rijssen
Dinsdagmorgen 8 december omstreeks 05.45 uur werd bij een drogisterij aan de Haarstraat in Rijssen ingebroken. Inbrekers hebben de voorpui vernield en zich daarna toegang verschaft in de winkel. Daar hebben ze veel parfum en andere goederen gestolen. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of verdachte mensen hebben gezien in de omgeving van de winkel kort voor de inbraak . Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Rijssen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009060505)

Vier verdachten aangehouden voor afpersing Almelo
Vrijdag 4 december zijn vier personen aangehouden op verdenking van afpersing van een 47-jarige man uit Almelo.

De vier personen (een 19-jarige vrouw uit Almelo, een 24-jarige man uit Almelo, een 26-jarige man uit Zutphen en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats) hebben geprobeerd de 47-jarige man te chanteren. Ze dreigden compromiterende foto's van de man te verspreiden op internet als hij hen geen geld zou betalen. De man is naar de politie gegaan. De politie heeft op de zaak gepost en zodoende het viertal kunnen aanhouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Het viertal zal zich moeten verantwoorden voor de rechter. (2009059403)

Recherche handelt 55 zaken af
Almelo/Twenterand
Het rechercheteam van cluster Noord (Almelo/Twenterand) heeft vorige week 55 zaken afgehandeld in een zogeheten veegweek. Het gaat hoofdzakelijk om geweldzaken, diefstallen en oplichtingszaken.

In een veegweek wordt door verschillende teams samengewerkt waaronder de recherche, de teams basispolitiezorg uit Almelo en Twenterand en het Openbaar Ministerie. In een veegweek worden plankzaken afgehandeld. Deze zijn ontstaan door personeelsgebrek. Door nu capaciteit te bundelen kunnen in een korte tijd meerdere zaken worden opgepakt. In totaal zijn er in een week tijd (van 30 november tot en met 4 december) 40 verdachten aangehouden en gehoord. Hieronder enkele voorbeelden van zaken waarin proces-verbaal is opgemaakt:

? Een 47-jarige man uit Almelo is aangehouden op verdenking van vernieling. Hij wordt ervan verdacht op zondag 15 november een band van een auto lek te hebben gestoken aan de Frans van Mierisstraat in Almelo.

? Een 57-jarige man uit Hengelo wordt verdacht van bedreiging van een 47-jarige man uit Almelo, eind september begin oktober. De aanleiding is een arbeidsconflict.

? Een 23-jarige man uit Almelo wordt verdacht van mishandeling. Hij zou op 29 november een 40- jarige man uit Vriezenveen hebben geslagen in een uitgaansgelegenheid aan de Grotestraat in Almelo.

? Een 18-jarige man uit Westerhaar wordt verdacht van diefstal uit een auto op zaterdag 21 november aan de Sluiskade Noordzijde in Westerhaar. Ook deze zaak is afgehandeld. Verdachte aangehouden voor mishandeling en beroving Enschede
Zaterdag 5 december omstreeks 20.15 uur is een verdachte aangehouden. Een 19-jarige man uit Enschede zou verantwoordelijk zijn voor de mishandeling en beroving van een 19-jarige Enschedese op maandagavond 30 november jongstleden.

De politie kreeg een tip over de plek waar de verdachte zich zou ophouden. De verdachte voldoet aan het signalement en is op de avond van de roof gesignaleerd op een fiets, met een damestas in de hand.

Hieronder, in cursief afgedrukt, het persbericht dat 1 december door de politie is uitgegeven.

Vrouw mishandeld en beroofd van tas, politie zoekt getuigen Enschede
Een 19-jarige vrouw uit Enschede werd maandagavond 30 november mishandeld en beroofd van haar tas op de Sibculobrink in Enschede, de politie zoekt de dader en getuigen.

Maandagavond 30 november omstreeks 20.30 uur kreeg een 19-jarige Enschedese de schrik van haar leven. Toen zij omstreeks 20.20 uur uit de Connexxion bus stapte op het Bijvank in Enschede, bemerkte zij dat zij werd achtervolgd door een nog onbekende man. De vrouw probeerde te vergeefs de man af te schudden door aan de andere kant van de straat te lopen. De man bleef haar achtervolgen en op de Sibculobrink mishandelde de man de vrouw en beroofde haar van haar tas. De man had het volgende signalement: . Syrisch / Marokkaans uiterlijk . Normaal postuur
. Hij had opvallende "dopogen" . Ongeveer 1.80 cm groot
. Hij droeg een geblokte jas/vest en een donkere broek . Hij heeft zwart golvend haar tot over de oren . Hij droeg een pet
(2009058598)

Bestuurder opgepakt voor rijden ondanks rijontzegging Losser
Maandag 7 december omstreeks 10.00 uur is een 33-jarige man uit Gronau (DL) aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft.

De man reed in een bedrijfswagen die niet verzekerd was. Besloten werd hij als bestuurder staande te houden om het voertuig aan een controle te onderwerpen. De man zelf bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben en nog een boete te hebben uitstaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt op het bureau. (2009060224)

Pizzakoerier mishandeld en beroofd, politie op zoek naar getuigen Enschede

Dinsdag 8 december omstreeks 0.10 uur is een koerier van een pizzeria op de Schultenhofstraat in Enschede aangevallen en beroofd. De politie zoekt getuigen van het voorval.

Omstreeks 0.10 uur trof de politie het slachtoffer, een 41-jarige man uit Enschede, gewond aan in de Schultenhofstraat. In deze straat moest de koerier een bestelling bezorgen. Het slachtoffer had de dader al een paar keer heen en weer zien lopen ter hoogte van de Schultenhofstraat. Vlak daarna kwam de dader op het slachtoffer afgelopen en vroeg wat de pizza's kostten. Daarop haalde de dader een voorwerp uit zijn zak en spoot een vloeistof in het gezicht van de koerier. Vervolgens eiste de dader dat de koerier zijn geld afstond.

Het slachtoffer gaf het volgende signalement van de persoon die hem beroofd heeft: . Blanke man
. Ongeveer 20 jaar
. Witte sportschoenen
. Spijkerbroek
. Zwarte trui met zwarte capuchon . Rood petje waarover de capuchon werd gedragen

De politie roept mensen die iets hebben gezien van dit voorval op zich te melden. Dit kan door te bellen naar het algemene nummer van de politie Twente afdeling Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000. (2009060490)

Fietser botst op rotonde met auto; politie zoekt getuigen Rijssen
Op zaterdag 5 december heeft een fietser, nadat hij op de rijbaan van een rotonde een auto geraakt heeft, de plaats van het ongeval verlaten zonder zich kenbaar te maken.

Het voorval deed zich voor op zaterdagochtend 5 december omstreeks 09.00 uur op de rotonde Markeloseweg-Karel Doormanstraat/Wijand Zeeuwstraat. De bestuurster van de auto reed over de

Wijnand Zeeuwstraat richting de rotonde. Vlak voor de rotonde haalde ze een aantal wielrenners in. Een van de wielrenners nam de rotonde niet via het fietspad maar via de rijbaan, waardoor de auto en de wielrenners met elkaar in botsing kwamen. Beide kwamen met de schrik vrij.

Omdat de toedracht van de botsing onduidelijk is, roept de politie mensen die iets hebben gezien van dit voorval op zich te melden. Dit kan door te bellen naar het algemene nummer van de politie Twente afdeling Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. (2009059926)