Gemeente Lingewaal


Ondertekening toetreding Lingewaal tot de RSD Gorinchem

Op dinsdag 8 december 2009 wordt met de handtekeningen van burgemeester Van Ruijven â Van Leeuwen van Lingewaal en dhr. Buddingh, bestuursvoorzitter van de Regionale Sociale Dienst de toetreding van de gemeente Lingewaal tot de Gemeenschappelijke Regeling van de RSD symbolisch kracht bij gezet.

In 2005 is de eerste stap op weg naar een mogelijke samenwerking op het gebied van sociale zaken gezet. De belangrijkste redenen om de mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken waren: invulling geven aan integrale handhaving bij de poort naar bijstandsverlening en de uitvoering van reïntegratieactiviteiten. Uitgaande van het uitgangspunt van de gemeente Lingewaal, namelijk de waarborging van de kwaliteit en de continuïteit van dienstverlening, was samenwerking een logische stap. Na onderzoek naar en gesprekken met diverse instanties in de regio, waren nog twee kandidaten over.

Â

Iedereen was het er vanaf de start van het traject over eens dat een samenwerkingsverband geen nadelige consequenties voor onze burgers mocht hebben. Kijkend naar de ligging van Lingewaal ten opzichte van Gorinchem was al snel de conclusie getrokken dat samenwerking met Gorinchem, gelet op de bereikbaarheid, gunstiger was voor onze inwoners. Zeker toen bleek dat we ook konden overstappen naar het CWI in Gorinchem. Om wederzijds te kunnen bepalen of deze samenwerking de samenwerking was die Lingewaal voor ogen had, is gestart met een inkoopovereenkomst waarbij de intentie tot toetreding tot de gemeenschappelijke regeling is uitgesproken.

Â

Deze intentie wordt vandaag werkelijkheid. De gemeenteraden van de andere in de gemeenschappelijke regeling participerende gemeenten hebben ingestemd met de toetreding van de gemeente Lingewaal. De toetreding tot de gemeenschappelijke regeling wordt vandaag officieel bekrachtigd.