Gemeente Voorschoten

Wmo-hulpmiddelen

Drie leveranciers voor Wmo-hulpmiddelen

wmo foto Gemeenten moeten op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voorzieningen zoals rolstoelen en scootmobielen aanbieden aan mensen met een lichamelijke beperking. Het contract met de huidige leverancier van deze hulpmiddelen, Welzorg, eindigt per 31 december 2009. Onlangs heeft er een nieuwe aanbesteding plaatsgevonden, die door de Leidse regiogemeenten (Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Voorschoten en Zoeterwoude) en de gemeente Katwijk gezamenlijk is opgepakt.

Bij de aanbesteding is gekeken naar zowel de huurprijs als de kwaliteit. Bij het verstrekken van hulpmiddelen staat voorop dat de klanten snel over kwalitatief goede voorzieningen kunnen beschikken. De gemeenten hebben de opdracht aan de drie leveranciers met de beste prijs/kwaliteitsverhouding gegund.

De gemeenten sluiten per 1 januari 2010 met de volgende drie leveranciers overeenkomsten af voor bruikleen van hulpmiddelen: Harting-Bank, Vegro en Welzorg.

Voor cliënten die al een rolstoel of scootmobiel in bruikleen hebben via de firma Welzorg verandert er niets. Zolang hun hulpmiddel nog voldoet, loopt de bruikleenovereenkomst met Welzorg de komende jaren door.

Cliënten die na 1 januari 2010 de hulpmiddelen aanvragen, mogen kiezen uit één van de drie leveranciers. Indien de cliënt geen voorkeur heeft, dan wijst de gemeente de cliënt aan één van de drie leveranciers toe.Het contract met de huidige leverancier van deze hulpmiddelen, Welzorg, eindigt per 31 december 2009.
* 8 december 2009