Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


december politieke avond over toekomst van Oost
---

8 december politieke avond over toekomst van Oost

Denk mee over de toekomst van Oost

8 december 2009

Volgend jaar gaan Oost-Watergraafsmeer en Zeeburg op in het nieuwe stadsdeel Oost. Wilt u meer weten wat de gevolgen zijn voor de inwoners en zelf actief meedenken over de kansen die deze fusie biedt, kom dan vooral langs op de politieke avond op 8 december a.s in het Centrum voor Beeldende Kunst, Oranje Vrijstaatkade 71.

Na een inloop tussen 19.30 en 20.00 uur volgt een kort welkomstwoord en aansluitend een kennismaking en een lagerhuisdebat tussen bewoners, maatschappelijke organisaties en raadsleden naar aanleiding van de vraagstelling `Wat kan ik zelf bijdragen aan het nieuwe stadsdeel Oost?' De avond sluit af met een borrel.

Op 1 mei 2010 wonen de mensen van Oost-Watergraafsmeer en Zeeburg in hetzelfde stadsdeel: Oost. De gemeente van Amsterdam heeft vorig jaar besloten dat de stad minder stadsdelen krijgt. Zeven stadsdelen, in plaats van de huidige veertien, moeten voor een grotere samenhang zorgen en het bestuur efficiënter maken. Achter de schermen voeren de ambtenaren van Oost-Watergraafsmeer en Zeeburg volop overleg om hun samenwerking straks goed te laten verlopen en ook de politieke fracties uit beide stadsdelen hebben de handen ineengeslagen.