Watersportverbond - KNWV

Bezwaar tegen luchtkussenvoertuig succesvol

dinsdag 8 december 2009

Eind november heeft het Ministerie besloten, mede naar aanleiding van de ingediende zienswijze van het Watersportverbond, alsnog de
vergunning voor het gebruik van het luchtkussenvoertuig op het Veerse Meer te weigeren. In haar argumentatie zegt de minister dat het gebruik van een luchtkussenvoertuig voor ernstige verstoring van de rust in het gebied en aangrenzende gebieden zal zorgen. Met dit besluit kan het Watersportverbond zich goed verenigen.

hovercraft Ontwerpbesluit
Begin augustus 2009 publiceerde het Ministerie van VROM een
ontwerpbesluit om een vergunning te verlenen voor het gebruik van luchtkussenvoertuigen op het Veerse Meer, ter hoogte van de Veerse Gatdam.

Bezwaar Watersportverbond
Omdat in het gebied van het Veerse Meer ernstige (geluids)overlast voor de recreatievaart verwacht wordt, heeft het Watersportverbond in samenspraak met Jachtclub Veere, bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning gemaakt. Het belangrijkste argument van het
Watersportverbond in haar reactie is, dat een luchtkussenvoertuig in het gehele gebied van het Veerse Meer aanzienlijke geluidsoverlast veroorzaakt. Het Veerse Meer is immers een kleinschalig op natuur en rust gericht vaargebied. De geluidsproductie van het voertuig is van dien aard dat het niet met recreatief gebruik verenigbaar is.