Dochteronderneming van Otis zal meer dan duizend liften leveren voor openbare woningbouwprojecten in Singapore 08/12/2009 13:04

PR Newswire

FARMINGTON, Connecticut, December 8 /PRNewswire/ --
Sigma Elevator Singapore, een dochteronderneming van de Otis Elevator Company, heeft twee contracten gekregen van de "Singapore Housing and Development Board" (HDB) om 1.300 liften te leveren en te installeren in een openbaar woningbouwproject. Deze contracten zijn gegund als onderdeel van het programma voor het verbeteren van liften van HDB om bestaande liften te vervangen en de toegang tot elke verdieping in het gebouw te verbeteren. Otis is een eenheid van United Technologies Corporation (NYSE: UTX).

"Wij zijn zeer ingenomen dat wij een breed scala van oplossingen voor gebouwen kunnen leveren - van vernieuwende liften zonder machinekamers tot systemen met hoge snelheden - om te zorgen voor veilig en efficiënt vervoer voor duizenden bewoners in openbare woningbouwprojecten in Singapore", zei Didier Michaud-Daniel, de President van Otis.

Singapore HDB, een regeringsinstantie voor openbare woningbouw die valt onder het Ministerie van Nationale Ontwikkeling, biedt huisvesting aan meer dan 80 procent van de bevolking van het land. Sigma Elevator heeft 654 liften geleverd in 2005 en levert nu in totaal 1.954 liften voor het verbeteringsprogramma van HDB.

"In dichtbevolkte steden als Singapore zijn liften van levensbelang om te zorgen voor efficiënt vervoer in hoge flatgebouwen en de best mogelijke toegang voor alle bewoners", zei Brad Buckwalter, president van Otis Elevator Korea. "Wij zijn vereerd dat onze dochteronderneming Sigma Elevator in Singapore gekozen is om de liften en onderhoudsdiensten te verlenen die aan deze behoeften tegemoet komen."

Naast het leveren en installeren van de 1.300 eenheden, omvatten beide contracten ook onderhoudscontracten voor de nieuwe eenheden. Tot nu toe heeft Sigma Elevators Singapore onderhoudscontracten verkregen voor alle liften die het in HDB projecten geïnstalleerd heeft. Het bedrijf levert op dit ogenblik onderhoudsdiensten voor meer dan 2.300 liften.

De Otis Elevator Company is de grootste fabrikant van en
onderhoudsbedrijf voor producten die mensen vervoeren in de wereld. Zijn producten omvatten liften, roltrappen en lopende banden voor transport van mensen. Otis heeft zijn hoofdkwartier in Farmington, Connecticut, en heeft 61.000 mensen in dienst. Het bedrijf levert producten en diensten in meer dan 200 landen en territoria en onderhoudt 1,6 miljoen liften en roltrappen overal in de wereld. United Technologies Corp. heeft zijn hoofdkwartier in Hartford, Connecticut, en is een bedrijf met vele activiteiten. Het levert hoogtechnologische producten en diensten aan de bouw- en
ruimtevaartindustrieën.

Contactpersoon:
Dilip Rangnekar
Directeur, Wereldwijde communicatie en marketingondersteuning
+1-860-676-5992
Dilip.Rangnekar@Otis.com
Dilip Rangnekar, Directeur, Wereldwijde communicatie en marketingondersteuning, +1-860-676-5992, Dilip.Rangnekar@Otis.com






-