Andrew Oxtoby nieuwe managing director Lilly Nederland

08/12/2009 14:01

Eli Lilly Nederland BV

HOUTEN, 8 december 2009 - Met ingang van 1 december a.s. geeft Andrew Oxtoby leiding aan de Nederlandse verkooporganisatie van farmaceut Lilly gevestigd in Houten.

Oxtoby is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en was in zijn laatste functie bij Lilly UK verantwoordelijk voor de business unit urologie en 'specialty care'. Voor die tijd was Oxtoby onder andere werkzaam als financieel analist binnen het Lilly corporate center in Indianapolis in de VS en gaf hij leiding aan de Europese marketing van Lilly.

Oxtoby is zeer verheugd met zijn aanstelling als managing director van Lilly Nederland. "Lilly wil met haar geneesmiddelen en diensten een verschil maken in de samenleving. De patiënt staat immers centraal. Lilly Nederland werkt samen met diverse partijen zoals verzekeraars en patiëntenorganisaties aan programma's om gezamenlijk de gezondheid van patiënten te verbeteren. Ik ben erg onder de indruk van het programma Club Diabest een samenwerkingsverband tussen Agis Zorgverzekeringen, de Diabetes Vereniging Nederland en Lilly waarbij mensen met diabetes geadviseerd en ondersteund worden in een gezonde levensstijl."

De nieuwe managing director vindt het van groot belang dat patiënten toegang hebben tot Lilly's innovatieve geneesmiddelen en hecht dan ook zeer veel waarde een constructieve samenwerking en inhoudelijk overleg met zorgbeslissers om zo bij te dragen aan snelheid in besluitvorming.

Over Eli Lilly en Company

Lilly, een toonaangevend innovatief farmaceutisch bedrijf, werkt continue aan de ontwikkeling van geneesmiddelen van de hoogste kwaliteit om langer, gezonder en actiever te leven. Dit ge-beurt door middel van eigen onderzoek in de wereldwijde laboratoria en samenwerking met vooraanstaande wetenschappelijke organisaties. Lilly voorziet in antwoorden - door middel van geneesmiddelen en kennisoverdracht - op vragen over kwaliteit van leven en over genezing en biedt oplossingen voor medische problemen. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Indianapolis, Indiana, VS.

Website www.lilly.com. Website Lilly Nederland: www.lilly.nl.

http://www.lilly.com