Gemeente Achtkarspelen


Wie wint de âKultuerpriis 2009â en de âOanmoedigingspriis jong talint 2009â?

Om het culturele klimaat in Achtkarspelen te stimuleren heeft de gemeente twee cultuurprijzen ingesteld: de âKultuerpriis Achtkarspelenâ en de âOanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelenâ.

Twee cultuurprijzen
De âKultuerpriis Achtkarspelen 2009â wordt toegekend aan een persoon of organisatie die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat in de gemeente Achtkarspelen. De âOanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2009â is bedoeld als aanmoediging voor jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd op het terrein van cultuur. De cultuurprijzen worden tweejaarlijks toegekend en zijn een blijk van waardering voor de inwoners die zich inzetten voor cultuur in onze gemeente. Een jury van drie personen zal, onder leiding van burgemeester Tjeerd van der Zwan, de nominaties beoordelen en voor beide cultuurprijzen een winnaar kiezen.

Criteria cultuurprijzen
Om voor de âKultuerpriis 2009â en de âOanmoedigingspriis jong talint 2009â in aanmerking te komen, moet aan de volgende criteria worden voldaan:

- Het gaat om kunstbeoefenaars, personen of organisaties, op het terrein van muziek, toneel, zang, dans, beeldende kunst, literatuur of andere kunstuitingen, evenals personen of organisaties die zich inzetten voor het behoud van het cultureel erfgoed of de Friese taal en cultuur.

- De persoon woont of de organisatie is gevestigd in de gemeente Achtkarspelen.

- De culturele prestatie is bijzonder en veelbelovend en heeft een inspirerende of stimulerende invloed op cultuur in onze gemeente.
- De âOanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelenâ is bedoeld voor jongeren tot en met 17 jaar.

Aanmelding
U kunt kandidaten voor de cultuurprijzen aanmelden vóór 15 januari 2010. Het aanmeldingsformulier kunt u onder dit bericht vinden. Het formulier volledig invullen en per post sturen naar gemeente Achtkarspelen, t.a.v. mevr. D. Verbeek, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost of per e-mail naar d.verbeek@achtkarspelen.nl.

Prijzen
De winnaars van zowel de âKultuerpriis Achtkarspelen 2009â als de âOanmoedigingspriis jong talint Achtkarspelen 2009â krijgen een kunstwerk gemaakt door kunstenares Anke Kuypers uit Boelenslaan. Hiernaast krijgt de winnaar van de âKultuerpriis 2009â een bedrag van ⬠1.000 en de winnaar van de âOanmoedigingspriis jong talint 2009â een bedrag van ⬠500.

Uitreiking cultuurprijzen
De cultuurprijzen worden uitgereikt tijdens een âkulturele jûnâ op vrijdag 19 februari 2010. De âkulturele jûnâ is een feestelijke avond met onder andere optredens van de genomineerden. Nominatieformulier cultuurprijzen Bestandsgrootte: 111 KB