Politie Gelderland-Midden

Politie lost (waarschuwings)schoten bij poging aanhouding
Publicatiedatum: 8-12-2009 14:04:01

ARNHEM - Bij een poging verdachten van een inbraak aan te houden heeft de politie in Arnhem in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december waarschuwingsschoten gelost. Een verdachte, een 28-jarige man uit Arnhem, kon worden aangehouden; de ander is nog voortvluchtig maar de politie kent zijn identiteit. Deze man wordt ook nog gezocht in verband met een ander misdrijf.

Getuigen waarschuwden even na middernacht de politie nadat gezien was dat er werd ingebroken in een benzinestation aan de Hollandweg. Toen agenten daar korte tijd later aankwamen zagen ze een zwarte Volkswagen Golf met twee inzittenden met hoge snelheid wegrijden. Daarop werd de achtervolging ingezet. Op de Burgemeester Matsersingel stopte de Golf, waarbij de bestuurder door een van de agenten werd herkend en aangesproken. Vervolgens ging de bestuurder er vol gas vandoor. Van de bestuurder werd na herkenning bekend dat hij wordt gezocht voor een ander misdrijf.

Marechaussee
In de daaropvolgende achtervolging ter aanhouding van de verdachten is door een wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee een waarschuwingsschot gelost. De Marechaussee was ter assistentie van de politie ingezet bij de zoektocht.

Gericht schot
Kort daarop is door de politie nog een waarschuwingsschot en één gericht schot gelost. De ene man wist daarbij te ontkomen, de 28-jarige Arnhemmer kon wel worden aangehouden. Bij zijn aanhouding is overigens niet geschoten. De politie kent de identiteit van de voortvluchtige man. Het gaat daarbij niet om de man die afgelopen zondag wist te ontvluchten vanuit de penitentiaire inrichting De Berg. De omstandigheden waaronder de schoten zijn gelost zullen gerapporteerd worden in een geweldsrapportage aan het Openbaar Ministerie, dat op zijn beurt bepaalt of er volgens de geldende regels gehandeld is.
(070621 / 070631)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---